Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Bider sig fast

Populær
Updated
Bider sig fast

Red Fang byder ind med et godt bud på årets stoner-skive.

Kunstner
Titel
Murder The Mountains
Label
Genre
Trackliste
1. Malverde
2. Wires
3. Hank Is Dead
4. Dirt Wizard
5. Throw Up
6. Painted Parade
7. Number Thirteen
8. Into The Eye
9. The Undertow
10. The Human Herd
Karakter
4

Det skulle ikke undre mig synderligt, om Red Fang bliver et af de større sleeper-hits i år. I hvert fald er det mere end almindeligt svært ikke at holde af 'Murder the Mountains', der byder på en støvet, retro-tjekket stonermetal/punk-blanding med klare spor til bl.a. Melvins, Black Sabbath, Clutch og Mastodon.

Det er ikke fordi, det er synderligt revolutionerende, men det er sublimt udført med formidable indslag af psykedelisk minimalisme, tørre, tørre retro-riffs, beskidte doom-stykker og nogle sindssygt lækre rytmiske detaljer.

Helt genialt bliver det på 'Wires', et nummer med et drevent, primitivt rock 'n' roll-feel og en fantastisk melodi, der lyder som en blanding mellem førnævnte Melvins, Wolfmother og The Strokes. Der er noget næsten ikonisk over det nummer, og det kan kvartetten nok godt forberede sig på at skulle spille til samtlige koncerter resten af deres karriere.

Men det er ikke det eneste smågeniale indfald på albummet. 'Throwup' slutter af med en rytmisk cirkelslutning af et riff, som jeg er gul og grøn af misundelse over, at jeg ikke selv har fundet på, 'Into the Eye' og 'Undertow' er kvartettens helt eget take på psykedelisk prog-sludge a la det tidlige Mastodon, mens 'Human Herd' afslutter skiven med et nummer, der er som skabt til lange late night-køreture i den kommende sommer.