Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Blodigt fængende

Populær
Updated

Norske Blodig Alvors musik lyder ikke så farligt, som bandnavnet lægger op til, da der bydes på en herlig krydsild af punk og rock'n'roll med nogle voldsomt fængende omkvæd.

Kunstner
Titel
Mørkets Frembrud
Dato
11-02-2013
Distributør
Genre
Karakter
4

'Mørkets Frembrudd' hedder skiven, der åbnes med en intro af samme navn. Stemningen er dyster oven på den march-agtige tromme, men herefter følger 8 veloplagte sange, som samlet holder sig under længden på 'Reign in Blood'-skiven, som virker noget mere blodig end nordmændene her. Blodig Alvor er heldigvis ikke, som man måske kunne have frygtet, et black metal-band på glatis med det mest platte navn i genren set længe - nej, der er heldigvis tale om et band med rødder i punken, hvor et navn som dette måske nok er kliché-præget, men alligevel rammer bedre plet end i den mørke metal.

Blodig Alvor rammer lyden af glimrende, ungdommelig punk rock, hvor godt tempo og fremragende melodilinjer i både vers og omkvæd bærer sangene frem med et let poppet snit, og trods diverse politiske budskaber, så er det alligevel det rendyrkede rocksmil, som kommer frem i forhold til det politisk eftertænksomme skæve smil. Lyden er fyldig og velproduceret og her tættere på fandenivoldsk rock hos fx landsmændene i Chrome Division og Skambankt, end en mere ægte punktradition.

Der bliver da også plads til melodiske leads og fills i de sange, hvor det er rocken som træder klarest frem i den norsksprogede musik. Det er svært ikke at synge med på perler som 'Likegyldighetens Søvn' og nummeret 'Blodig Alvor'. Vokalen er ret melodisk, til tider hæs, men meget passende til stilen. Det er ikke en stor vokal, men det er den 100 % rigtige til musikken, og den bærer en meget stor del af æren for, hvorfor det her album er så vellykket at rocke med til.

Ramones ligger tydeligt placeret i bandets kildehenvisninger, men vi danskere kan måske også høre lidt D-A-D, fra dengang det band var ungt, hvis man skærer country-delen ud af ligningen. Skambankt lurer også, som allerede nævnt, men noget af det kan dog godt ligge i de norske tekster. Og der skal herfra lyde et plus for netop sproget: Norsk har en dejlig melodisk klang, som bare passer fedt ind i det her simple rock-punkede-univers.

Og endnu en genre kan føjes til musikken: køre-bil-musik. Det er aldeles fremragende til et lille cruise rundt på vejene og være glad i låget til.

Menu