Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Klar til meget mere

Populær
Updated
Klar til meget mere

Broken Hand Charity kunne snildt bare have fortsat med 5-6 flere sange og kaldt det et album, for kvaliteten er langt over demo-stadiet på 'Democrusade'.

Titel
Democrusade
Dato
01-08-2012
Trackliste
When You Fear
Offended
For Religion
Spread Flesh
Power Off
Karakter
4

Danske Broken Hand Charity har allerede smagt lidt på succesens sødme, da bandet med deres forrige demo formåede at blive udnævnt til "Demo of the Month" på tyske Metal Hammer i juli 2011. Og hvis kvaliteten var som på udspillet her, fra 2012, så er det egentlig ikke så sært, for der er godt nok styr på sagerne.

Genren ligger et eller andet sted mellem rock'n'roll og heavy metal og burde faktisk kunne fornøje fans af begge dele, da de to ting er flettet fermt sammen. Der lægges ud med 'When You Fear', hvor forsanger Kasper Ljungs vokal giver associationer i retning af vokalen i Disturbed, mens guitarriffet trækker lidt på Metallicas 'Jump in the Fire' med en anderledes hale.

Metallica-delen vender lidt tilbage på 'For Religion', hvor lyd, stil og sangopbygning godt kunne minde om noget fra amerikanernes Load/ReLoad-periode. Men lad os vende tilbage til vokalen. Kasper tør at være anderledes med sin vokal, og der er både den her nærmest snakkende vokal tog en mere melodisk, som vækker minder om 80'ernes hard rock pga. sin lidt nasale og samtidigt let hæse stil. Af og til flettes der lidt mere råt råberi ind som effekt, mens den fede, melodiske og catchy vokalstil mestres til noget nær perfektion, hvilket er med til at skabe de utroligt sangbare omkvæd.

Der er sikkert nogle, der vil gå lidt på halen over vokalen i visse passager, men der, hvor den er mest "skæv" og nasal, lander udtrykket for denne anmelder blot som en frisk flabethed, der klæder musikken. Og de andre bandmedlemmer tør også variationen, og således er der fx i åbneren trommebreak, der fint kunne bruges i dødsmetal.

Dualitet i musikken

Den meget iørefaldende sangskrivning er nok tættest på rockens græsgange, og det minder nogle steder om moden "high school"-rock a la den som norske Audrey Horne praktiserer. Og det er ment positivt, for det skal samtidigt være sagt, at lige så meget som Broken Hand Charity rykker ved første lyt - ja, ligeså holdbart er det faktisk i længden.

Selvom man nogle steder hører noget amerikansk stadionrock i den hårdere ende, den slags som Disturbed og lignende har gjort stort - og måske endda også gjort folk trætte af igen - så medbringer danskerne et eget input til musikken. Der er hele tiden to genrer der spiller op mod hinanden: fx når guitarerne er rendyrket rock, så er trommerne og lyden på dem ovre i noget solidt metallisk. Den slags tricks kan let miste tråden, men på de fem numre er det nu ikke tilfældet. Her er et band, der vist er rigeligt klar til at se på en fuldlængde næste gang.

Giv bandet et lyt med videoen til 'Power Off' herunder - og se dem i øvrigt som opvarmning for Leprous i Pumpehuset den 5. oktober:Menu