Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

De fortjener all-star-prædikatet

Populær
Updated
De fortjener all-star-prædikatet

Endelig er Marc Grewe, oprindeligt fra Morgoth, tilbage med sine syge growls. De kan høres på all-star bandet Insidious Diseases debut.

Titel
Shadowcast
Dato
12-07-2010
Distributør
Trackliste
1.Nuclear Salvation
2.Boundless
3.Essence of Neglect, The
4.Abortion Stew
5.The Desire
6.Rituals of Bloodshed
7.Facemask
8.Value In Flesh
9.Abandonment
Karakter
4

Prøv lige at tage et ekstra kig på line-up'et herunder. For det er nemlig ikke en hvilken som helst samling af herrer, der har fået smag for lidt god old-school dødsmetal.På fotoet ses nemlig Jardar, Tony Laureano, Marc Grewe, Shane Embury og Silenoz. Og siger det ikke én noget, så prøver vi med de bands, de kommer fra: Old Man's Child, Nile/Angelcorpse, Morgoth, Napalm Death og Dimmu Borgir. Selvom flere har været set i andre sammenhænge - ligesom tilfældet er det her.

Et stærkt CV skaber ikke altid et godt produkt, men når ørerne straks er ligeså begejstrede, som da de fik Hail of Bullets at høre første gang, så er der grund til at lytte videre. Hollænderne hev Martin Van Drunen ind i dødsmetalvarmen igen, og Insidious Disease har haft held til at hive Morgoth-sangeren med, så også denne skive kan få karakteristisk og speciel vokal. Det er ren fryd at høre Marcs growls igen.

Det var ikke ubevidst at Hail of Bullets blev nævnt. For den kærlighed til oldschool dødsmetal, som deres værker emmer af, er nemlig lige så rigt tilstede her. Produktionen er fyldig og sprængfarlig, men har alligevel et touch af gamle dage over sig. Projektbandet spænder både over det tunge tempo med lidt melodisk lead indover og så de hurtigere sange som 'The Desire', der så sandelig giver Tony hasteopgaver på pedalen.

Bandet kan godt lide at ligge i området, hvor man tænker ældre Bolt Thrower mixet med de gamle svenske helte i bands som Grave, Entombed og Dismember.

Det er et nostalgisk lyt, men de fem gutter beviser bare lynhurtigt, at de har mange tricks oppe i ærmet, som horder af nymodens dødsmetal-bands kunne lære meget af. Musikken er fx ikke direkte simpel, men lirer heller ikke noget af, der kun har til formål at vise bandets evner uden at det gavner sangene.

Skåret ind til benet så blodet flyder i stride strømme: det her fungerer og det rykker!

'Rituals of Blodshed' får du herunder: