Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Debuten, der lod vente på sig

Populær
Updated
Debuten, der lod vente på sig

Der bliver gået til stålet på danske Process' debutalbum, der bestemt kan anbefales, selvom bandet går ud af den farlige metalcore-vej, hvor kun få bands formår at begejstre.

Kunstner
Titel
Through Acknowledgement Only
Dato
27-11-2010
Trackliste
01: Detached From Life
02: Scars Remain
03: Fatality
04: Through Acknowledgement Only
05: Human Sacrifice
06: Reason to Resist
07: Turning Pale
08: Layers of Deception
Karakter
3

Det er svært ikke at lade sig rive med, når energien i albumåbneren 'Detached From Life' rammer, som blev den skudt ud af en kanon. Faktisk skal man trods lejlighedsvist besøg fra den rene vokal et godt stykke ind på pladen, før energien tager lidt af og fokuserer mere på det stemningsmættede.

Pladen er sikkert også bestemt fra start til at være en knaldperle, og med en spilletid på kun cirka 30 minutter, så er der jo heller ikke grund til at trække noget i langdrag.

Paralleller kan drages til et band som All That Remains, men hos danskerne bliver den rå vokal ikke nær så ofte afløst af den melodiske i omkvædene. Det er med til at gøre, at den føromtalte energi meget bedre holdes intakt.

Det er velspillet, ikke mindst velproduceret og relativt varieret indenfor den bås, bandet har placeret sig i. Selvom produktionen er velgjort, er den desværre også lidt anonym i forhold til at præsentere bandet, som noget øret ikke synes at have hørt før.

Netop som man måske begynder, at synes der måske er gået lidt tomgang i det, så kommer der lidt mere af den fornemt eksekverede rene vokal i sang nr. 7, 'Turning Pale' og den efterfølgende 'Layers of Deception' fortsætter takten med ekstra melodi i sang og struktur. Selvom det er uden "hillbilly", så er der skægt nok en anelse Michael Poulsen over den rene vokal fra Lennarth Christensen, der er en sej frontmand over hele sit vokale sortiment.

Alt i alt er det en glimrende start på pladekarrieren fra Process, der faktisk udgav sin første demo helt tilbage i 1999. Debuten her har masser af smadder på trommerne fra Mads Lauridsen (også i Konkhra), men de mange melodiske fills på guitarerne gør, at det ikke bliver ren death/thrash, og metalcore-prædikatet bliver mere rammende for Process. Og hvis bandet formår at ramme en lyd/produktion, der er helt deres egen næste gang, så bliver det et voldsomt spændende udspil.

Process er i øvrigt med i Wacken Metal Battlen, 1. indledende runde i Aalborg, 2. april.

Menu