Den svære kærlighed

Populær
Den svære kærlighed

Dommin spås en stor fremtid af pladeselskabet, og NRGmagazine.dk’s anmelder er faktisk også ganske tilbøjelig til at være helt enig.

Kunstner
Titel
Love is Gone
Dato
02-02-2010
Distributør
Genre
Trackliste
01. My Heart, Your Hands
02. New
03. Evenfall Hollow
04. Tonight
05. Love Is Gone
06. Dark Holiday
07. Without End
08. Within Reach
09. Closure
10. Making the Most
11. One Feeling
12. I Still Lost
13. One Eye Open
14. Honestly
15. Remember
Fotograf
(fra bandets myspace)
Karakter
4

Der er ikke skyggen af larmende metalguitarer på det her album, men alligevel er der en eller anden dragende melankoli og en mørk stemning, som i høj grad vil kunne tiltrække metaltilhængerne. Dommin er dannet af Kristofer Dommin tilbage i 2000, men bandet har endnu kun en single og en E.P bag sig.

Dommin er lyden af knuste hjerter og kærlighedskvaler inspireret af 40’erne og 50’ernes croonere som fx Dean Martin. Samtidig er der i form af Kristofers fede vokal referencer til især Type O Negative og sange som 'Christian Woman' og 'Black no. 1', men også til Keith Caputo, som han lød på ’River Runs Red’. Og lyd, image og udseende går op i en højere enhed.

Albummet er utrolig gennemført i en lyd, der er lige præcis så svulstig og pompøs, som sangene kan klare, men samtidig også kræver. Vokalen er det bærende medie, mens også keyboardet leverer stemning, der så følges op af en halvtung guitar og en tung bas.

Der er masser af hitmateriale på pladen, først og fremmest den mørke ’My Heart, Your Hands’, der slår alt, hvad HIM nogensinde har lavet om kærlighed og mørke længsler. ’Making The Most’, ’Closure’ og ’Dark Holiday’ er blot nogle af sangene på en liste af sandsynlige hits på de mere alternative radiostationer.

Uden helt at vide hvad teenagehysterien omkring kærligheden mellem piger og vampyrer og Twilight-filmen går ud på, så virker det som om, at Dommin vil falde helt perfekt ud som soundtrack til disse ”forvirrede”, og hormonelle teenageres liv. Men metalfolket forventes også at tage godt imod dette album – nemlig på grund af det føromtalte mørke og den smule mystik, der synes at være på pladen.

Forførende og iørefaldende fra første lyt og alligevel ganske langtidsholdbart. Roadrunner er ude med de store skyts omkring det her amerikanske band, og der lader faktisk til at være noget om hypen.

Dommin spiller sammen med Lacuna Coil i Pumpehuset d. 11. februar.

Tag et kig på den fantastiske ’My Heart, Your Hands’ i et flot visuelt udtryk herunder: