Det er en tysker ... Teil Neun!

Populær
Det er en tysker ... Teil Neun!

Snot i det tilbagestrøgne hår, heavy metal blandet med rockabilly, sanger med punkattitude og Clash-agtig vokal og sangtitler som ’Kings of Rock’n’Roll’, ’Devil’s Dance’ og ’Run With the Devil (RWTD)’ – jamen det må da være ...

Kunstner
Titel
Devil's Dance
Distributør
Trackliste
01 Kings of Rock'n'Roll
02 My Way
03 Burn in Hell
04 Devil's Dance
05 Rwtd
Karakter
3

... Nej, det er ikke Volbeat. Det ér en tysker! Men det må da vist tages for givet, at SpitFire har smuglyttet lidt til Volbeat, ligesom bandet også har gået på jagt i alverdens rock’n’roll-historiske opsamlinger.

'Devil’s Dance' er reelt kun en ep-udgivelse med kun fem sange. Men SpitFire formår alligevel at vise deres potentiale på denne udgivelse. I forhold til Volbeat er SpitFire mere rock’n’roll og mindre metal og viser også - på trods af de kun fem sange - en større variation i deres musik, da de favner flere inspirationskilder og genrer, uden at det nødvendigvis gør musikken mere original. For der ikke så meget nyt at hente her. Der er fin energi, og sangene er generelt velkomponerede. Men der er ikke så meget nyskabende over SpitFire, udover sammenblandingen af forskellige genrer, naturligvis.

Albummets første sang ’Kings of Rock’n’roll’ er klar rockabilly-metal. Men i anden sang, ’My Way’, er vi ovre i en mere punket rock’n’roll-stil, som Clash eller Sham 69 kunne have udgivet for mere end 30 år siden. Herefter følger ’Burn in Hell’, som oser af punk og metal i en sammenblanding, som Motörhead og Clash kunne have mixet sammen. I fjerde sang, ’Devil’s Dance’, kastes man "all in". Der er kirkeorgel og regnvejr, inden der sættes i med en heftig omgang, der lyder som Volbeat møder Nickelback i en Johnny Cash-sang udsat for heavy metal. Endelig slutter denne hæsblæsende ep med 'RWTD', der begynder med et helt traditionelt metalriff, inden den pludselig går over i noget, der fuldstændig minder om en sang, som Hanoi Rocks kunne have kreeret.

Det er nok ikke grammy-materiale det her (heldigvis), men det er garanteret fedt at drikke Weissbier og feste igennem til. SpitFire kunne måske gentage Volbeats succes. Ikke mindst det tyske markeds størrelse taget i betragtning.