Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det her bliver STORT!

Populær
Updated
Det her bliver STORT!
Det her bliver STORT!

Butcher Babies fra Los Angeles har alt det, der skal til for at slå igennem i en ellers hensygnende metaltid. Her spås en succesfuld karriere.

Titel
Goliath
Dato
17-02-2014
Distributør
Trackliste
1. I Smell A Massacre
2. Magnolia Blvd.
3. C8h18 (Gasoline)
4. Grim Sleeper
5. Goliath
6. In Denial
7. Give Me Reason
8. The Mirror Never Lies
9. Dead Poet
10. The Deathsurround
11. Axe Wound
Karakter
5

Butcher Babies er ret unikke inden for metalverdenen i den forstand, at bandet ud over guitar, bas og trommer består af ikke mindre end to kvindelige frontfigurer, der varetager vokalerne. Bandet består således af Heidi Shepherd og Carla Harvey på sang, skrig og anden vokal udfoldelse, guitarist Henry Flury, bassist Jason Klein og trommeslager Chris Warner (ex-Scars of Tomorrow).

Der ingen tvivl, om at Butcher Babies har hentet inspiration fra salig Wendy O. Williams' band The Plasmatics. Om ikke andet så i det mindste med hensyn til bandnavnet. Plasmatics' første album ’New Hope for the Wretched’ fra 1980 blev således afsluttet med sangen ’Butcher Baby’. Hvis man skulle forledes til at tro, at dette var et tilfælde, kan det anbefales at tjekke Butcher Babies tidligere video ud på Youtube, hvor det med al ønskelig tydelighed viser sig, at Heidi Shepherd og Carla Harvey benytter sig af præcis samme be- eller afklædning, som udgjorde Wendy O. Williams' foretrukne scenebeklædning: nøgen overkrop og et kryds af to stykker sort tape henover henholdsvis højre og venstre brystvorte.Men nu har Butcher Babies fået kontrakt med Century Media, første album er udgivet, og scenefremtrædenen er blevet lidt mere tækkelig.

Albummet blev udgivet i USA medio 2013 med relativt god respons. Af ukendte årsager er det først nu, at det kommer ud i Europa.

Det skal understreges, at selvom bandet helt sikkert er inspireret af The Plasmatics, så er stilen ikke den samme punkmetal-stil, som Wendy O. Williams og co. opererede i. Der er godt nok herligt med tryk på Butcher Babies' sange, men stilen er mere ovre i nu metal-stilen, om man stadig kan benytte den betegnelse her mere end ti år efter, at den dukkede op. Der er dog mere i Butcher Babies' metal end det, der tit er at finde inden for nu metal-genren. Bandet har således også til tider et herligt groove, der leder tankerne hen på bands som Pantera, og samtidig er der en stor variation i Heidi og Carlas vokalarbejder, der gør, at man når hele vejen rundt fra punk, nu metal og femi-growl mod noget, der nærmer sig pop.

Så skal vi ikke bare kalde det METAL?!

Da Butcher Babies befinder sig nu metal-området og har kvindelig(e) forsanger(e), er det nærliggende at drage sammenligning med Otep og In This Moment. Men her falder sammenligningen efter denne anmelders mening klart ud til fordel for Butcher Babies. Butcher Babies' vokal er således helt fri Oteps flirten med rap, ligesom der generelt er betydelig mere punch og variation i Butcher Babies sange end i såvel Oteps som In This Moments.

Butcher Babies mestrer kunsten at blande aggression og melodi. Det viser sig allerede i albumåbneren ’I Smell a Massacre’, der sætter i gang md et skrig fra Heidi Shepherd, der går lige i plomberne i tænderne, inden den vokale front bliver overtaget af Carly Harvey, der veksler mellem det rå og det helt blide og poppede.I albummets anden sang ’Magnolia Blvd.’ er rollerne på det nærmeste byttet om mellem Heidi og Carla. Godt nok er det igen Heidi, der lægger ud med et brøl, der mærkes, men efterfølgende er det Carla, der langt hen ad vejen står for den brutale vokal i verset inden den melodiske forløsning i sangens omkvæd.Tredje sang ’C8H18 (Gasoline)' har et forrygende riff og et Pantera-agtigt groove. Sangen sætter relativt stille fra land, inden der igen fyres voldsomt op med et heftigt skrig, for så at ramme et virkeligt poppet, men mere end godkendt omkvæd.

’Grim Sleeper’ begynder med lidt vind og bølger og tostemmig melankolsk sang mellem Heidi og Carla, inden det hele brager løs i et inferno af bas, trommer og guitar, inden der sættes ind med endnu et effektivt omkvæd.

Sådan kunne man blive ved med at gennemgå albummet sang for sang. Men lyt i stedet selv. Er der ikke dømt øjeblikkeligt køb, er der gode muligheder for at høre sangene på Youtube.

Albummet er ikke perfekt. Der kan skrives endnu bedre og mere holdbare sange. Men sådan som debutalbummet former sig, synes der ikke grund til bekymring. Vi skal nok få mere at høre fra Butcher Babies. Men – hey, vi gider osse godt at se dem. Læser I med, Copenhell???