Disharmonisk himmelflugt

Populær
Disharmonisk himmelflugt

Hvem er Plöw? Hvis du spørger dem selv, er de et groovy stoner metal rock-band fra Århus, der både ”spænder over tonstunge metalkompositioner samt groovy stoner rock ’n roll”, hvad end det så er....

Kunstner
Titel
Bicentennial Picnic
Dato
01-12-2011
Genre
Trackliste
1. High Tide
2. Bad Day for a Picnic
3. Forrow of Doom
4. Spring Tide
Karakter
2

Der er nu svært at finde noget der nærmer sig tonstungt metal, eller eksplicit rock n’ roll på Plöws debut-ep. Nu er stonerrock en finurlig størrelse og her skal efterlades plads til det alternative, skæve og eksperimenterende, men at rejse i Plöws univers føles bogstavelig talt som noget der varer i 200 år, som ordet ”bicentennial” i titlen kan referere til. Hvad der skulle have været en unik og charmerende produktion, er reduceret til en mudret atonalitet. Synd, for Plöw har både engagement og energi bag den skæve guitar og skærende vokalindspilning. Plöw har hentet inspiration hos Baroness, Kylesa og The Sword med flere og spillede også et rigtig fint supportjob for de svenske sludgerockere New Keepers of the Water Towers på The Rock i foråret 2010. Her efterlod de et ganske fornuftigt indtryk der smagte af mere, men det er som om at de med Bicentennial Picnic enten har prøvet for hårdt, eller slet ikke prøvet.

Der er nu ellers godt smæk på guitaren, de gode riffs, catchy temaer og den distortede bas, men trommerne falder udenfor i lydbilledet og Rune Bæks enerverende stemme fungerer udmærket som clean vocal, men slår ofte over i ukontrolleret råberi. På metalmusicarchives.com er singlen ’High Tide’, angivet som forløber for et fuldlængde-album, men artiklen er fra 2010 og albummet er ikke blevet til mere end en ep. Blandet med de øvrige indtryk kan man komme i tvivl om, hvorvidt Plöw overhovedet mener det her alvorligt.