Effektiv dødspatrulje

Populær
Effektiv dødspatrulje

Thrashbandet Dublin Death Patrol med vennerne fra Testament og Exodus er tilbage med opfølgeren på den 5 år gamle debutskive.

Titel
Death Sentence
Dato
13-08-2012
Label
Distributør
Genre
Trackliste
01. Mind Shew Shut
02. Dehumanize
03. Blood Sirens
04. Broken
05. Welcome to Hell
06. Conquer and Divide
07. Death Toll Rising
08. My Riot
09. Macabre Candor
10. Butcher Baby
Karakter
4

Hvad laver man som thrash-musiker hjemme i Dublin, Californien, når man ikke er på arbejde med sit band? Man hygger sig med vennerne, og laver, naturligvis, endnu mere thrashmetal, når nu alle drengene alligevel er musikere. Det synes i hvert fald at være resultatet af DDPs eksistens.

Gruppen består af så mange medlemmer, at selv Slipknot må være misundelige. Der er konstant en 10-11 musikere tilknyttet bandet, og alt efter hvem der lige har tid her og der, udgør bandets line-up. På debutalbummet ’DDP 4 Life’ var alle 11 involveret i udgivelsen, hvor besætningen på gruppens seneste udspil ’Death Sentence’ er skåret ned til 7 stykker.

At kalde dem for en supergruppe er måske at udvande konceptet, men hovedkræfterne er dog stadig de samme med Chuck Billy fra Testament og Steve Souza, (der sang i Testament før Chuck Billy og senere hen i Exodus) på vokal. Det er nemlig i høj grad Chucks og Steves vokaler, der gør DDP interessant og ikke lader det forblive et hyggeband for venner og familie. Flere af Chucks og Souzas brødre er nemlig også med i gruppen.

Tungt thrash

Musikken er bygget op omkring de to herrer, der komplimenterer hinandens vokal, hvor Chuck growler, imens Souzas hæse stemme lyder som en blanding af Rob Halford og Anders And. Bedst fungerer det på ’Broken’, der er så groovy et nummer, af det er selvskrevet til en dom på 666 dødsstraffe. Virkelig fedt. Stilen er old school tungt thrash, som pudsigt nok lyder som både Testament, Exodus og Slayer. ’My Riot’ er dog mere inspireret af hardcore, men fungerer ganske fint ind blandt de andre numre.

Det er tydeligt at høre, at de her halvgamle gutter, som var pionerer indenfor thrash-genren, nyder at hylde sig selv og den musik de har turneret verden rundt med i 30 år. DDP byder bestemt ikke på noget nyt eller originalt, men virker på det helt simple plan, som det er skabt til: nemlig bare at sparke dig godt og grundigt i løgposen.

Albummet er oprindeligt indspillet i 2011 i Testaments studie, men er blevet udskudt på grund af Chuck Billys arbejde med netop det nye album med Testament, der helt tilfældigt udkommer samme dag som ’Death Sentence’. Vennen Vincent Wojno har stået bag knapperne, og den erfarne herre har efterhånden det meste af Testament på sit C.V., sammen med bl.a. Konkhra, Machine Head, Vio-Lence og Kreator.

Lydbilledet er langt fra en moderne kliniske metallyd, mere tungt og råt, med god bund i. Det føjer klart noget til musikken, der blot skriger på at blive afspillet på fuld skrue. Og det må vi nøjes med indtil de kan opleves live. Det sker desværre ikke så ofte, da det logisk nok er svært for medlemmerne at finde tiden til det. Så indtil det sker i Danmark, så køb skiven og skru godt op, det er helt sikkert det værd.