Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En forkølet udgave af Journey

Populær
Updated
En forkølet udgave af Journey

Kevin Chalfant var i 1994 kort inde over Journey. Nu har han udgivet album nummer to med Two Fires. Det havde han ikke behøvet.

Kunstner
Titel
Burning Bright
Dato
24-09-2010
Distributør
Genre
Trackliste
1. Is It Any Wonder
2. Lost In The Song
3. Some Things Are Better Left Unsaid
4. Epic In The Night
5. Shatterede Without You
6. Burning Bright
7. Hold On To Your Dream
8. Still In Love
9. Answer To My Prayer
10. Relentless
11. All For One
Forfatter
Karakter
2

Når AOR spilles med hjertet (ja, gu' ka' det det!), så findes der sgu næsten ikke noget finere. Når AOR til gengæld er fortænkt, så findes der nærmest ikke noget værre.

AOR - Adult Oriented Rock - er den finpolerede, ultramelodiske del af guitarrocken. Onde tunger kalder det intetsigende pop. Det er især et band som Journey, der tilbage i 1970'erne og 80'erne var bannerførere for genren, som selv om rocken siden blev grim og grum på ingen måde er gået i glemmebogen. Det italienske pladeselskab Frontiers Records har reddet genren og har pustet nyt liv i den.

Et af de mange AOR-bands på Frontiers er sanger Kevin Chalfants Two Fires, som nu har udgivet album nummer to, 'Burning Bright', efter den selvbetitlede debut i 2000.

Det skulle Two Fires ikke have gjort, for det lyder ikke som andet end en svært forkølet og noget fortænkt udgave af Journey.

Kevin Chalfant var i 1994 en kort overgang inde over som sanger i netop Journey og har siden sunget i The Storm med en lille håndfuld tidligere Journey-folk. Og ja, han synger tæt på Steve Perry. Og ja, hans melodilinjer er tyvstjålet fra Steve Perry.

Men Two Fires er en tyndbenet og upersonlig kopi af mestrene af AOR. Det er nærmest et totalt rip-off. Og det går ikke her på matriklen.

Forestil dig, at Journey uden superguitarist Neal Schon er som en mandlig pornostjerne uden rejsning. Two Fires er Journey uden Neal Schon.