En tom skal af dygtighed

En tom skal af dygtighed

De gendannede thrashveteraner i Onslaught har leveret en håndværksmæsigt ok plade, der desværre mangler mindeværdige riffs.

Kunstner
Titel
Sounds Of Violence
Dato
28-01-2011
Label
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
2

Endnu et af de gamle thrashband blev gendannet i 00'erne, nemlig engelske Onslaught, og det er der kommet to album ud af. 'Killing Peace' fra 2007 og foreliggende 'Sounds of Violence', der desværre ikke er så godt, som man kunne have ønsket sig.

Thrash metal er, hvad man får serveret, og det er lydmæssigt opgraderet i forhold til de firsere, resten af det musikalske indhold er taget fra. Vor egen Jacob Hansen har gjort det til en brutal og nærværende produktion, der bestemt kan noget med at få tyngde til at fremstå storladen og veldefineret. Også englændernes spillemæssige håndværk er godt og med til at redde denne plade fra den rene elendighed.

Værre står det nemlig til med de musikalske ideer, for efter et brag af en åbning med introen 'Into the Abyss' og 'Born for War' tynder det gevaldigt ud i den afdeling – især mindeværdige riff kniber det med, og det gør numrene anonyme.

Grundet lydens mægtighed og det habile spilleri, ville jeg derfor gerne kunne sige noget pænere om denne udgivelse, men indtrykket der står tilbage, er, at musikken er for uspændende til at kunne bære et helt album. Det kunne have været så godt, men efterhånden som man får lyttet til det, virker det mere og mere som en tom skal af gode intentioner og godt håndværk, der altså bare lige mangler noget, der kunne få pladen til at skille sig ud – i hvert fald som selvstændigt værk.

Skulle et enkelt af numrene dog dukke op i fremtiden når mp3-afspilleren blander sange, ville det dog nok gå an, men albummet kan ikke mere end det.