Forførende sorte hindbærsnitter

Populær
Forførende sorte hindbærsnitter

Norske Okkultokrati skyder op af jorden som en frodig, nihilistisk blomst på et af årets mest overraskende og medrivende udgivelser.

Kunstner
Titel
Raspberry Dawn
Dato
30-09-2016
Trackliste
1. World Peace
2. Raspberry Dawn
3. We Love You
4. Suspension
5. Hard To Please, Easy To Kill
6. Hidden Future
7. Ocular Violence
8. Magic People
Karakter
4

Okkultokrati har begået noget, som de med sikkerhed kan kalde helt deres eget på deres fjerde album 'Raspberry Dawn'. 

Et punkband på rejse gennem et goldt og dystret fremtidsscenarium udtænkt i 80'erne af en læder-beklædt rebel, der på den ene side gerne vil se det hele brænde, men som inderst håber på, at de varme følelser sejrer.

Albummet starter fænomenalt ud med den fængende 'World Peace', der ved hjælp af et simpelt riff inviterer lytteren ind i Okkultokratis sære verden. Tænk Joy Divison, Motörhead, en snert af svensk d-beat crust og Suicide til fest i en mørk undergrundsklub med et kemisk indeklima.

Et alternativt soundtrack til den udgave af 'Pusher', som Nicolas Winding Refn aldrig nåede til.

I andet nummer går der komplet Dinosaur Jr. i guitaren, der hviner og suser lystigt, mens vokalen fortsat tager form som en charmerende yngre Lemmy på vippen til at skulle brække sig.

Højdepunktet kommer med den episke 'We Love You', som åbner mørkt og elektronisk, inden bandet eksploderer i årets musikalske øjeblik, så al dopamin udløses på en gang.

Okkoltukrati giver sig heldigvis god tid, så hvert enkelt nummer får lov til at brede sig ud. Numrene svinger mellem at være ufremkommeligt dystre til at være nærmest solbeskinnede. Det skyldes ikke mindst den store mængde af synth, som er spredt ud på albummet. Efter sigende et resultat af, at en af guitaristerne ødelagde sin hånd og måtte spille keyboard i stedet. Uden at det på nogen måde lyder tilfældigt. 

Midtvejs går det en smule ned med den lange og elektronisk sumpede 'Suspension', der føles som en depression under opsejling, inden rocken vender tilbage på 'Hard to Please, Easy to Kill'. 

Resten af albummet fader en smule ud i gentagelser og variationer over den første stærke halvdel, men Okkultokrati er nået i mål med at finde et udtryk, der – på trods af de klare referencer – ender med at være deres helt egen velanrettede musikalske ofring.

Husk at Okkultokrati gæster Stengade i København, d. 15. december, som support for Oathbreaker.

Se deres spritnye video for 'Hidden Future' her: