Fugl Fønix af asken – næsten!

Populær
Fugl Fønix af asken – næsten!

Efter det tragiske tab af sangeren Steve Lee vender Gotthard tilbage med ny en sanger, men med et album i den gammelkendte stil.

Kunstner
Titel
Firebirth
Distributør
Trackliste
1 - Starlight
2 - Give Me Real
3 - Remember It’s Me
4 - Fight
5 - Yippie Aye Yay
6 - Tell Me
7 - Shine
8 - The Story’s Over
9 - Right On
10 - S.O.S
11 - Take It All Back
12 - I Can
13 - Where Are You
Karakter
4

Gotthard har haft et par begrædelige år. For snart 2 år siden blev bandets stifter og forsanger Steve Lee dræbt i en tragisk trafikulykke i USA, hvor han under en motorcykeltur gennem staterne blev ramt af en lastbil, mens han under et regnvejr var ved at skifte til regntøj.

Men lad os først lige præsentere bandet for de uindviede. Gotthard er et schweizisk band, der spiller melodisk hard rock. Hvis bandet havde været fra USA, ville man nok have betegnet det som et arena- eller stadionband. Altså - Gotthard spiller de lange rå guitarriffs, de tunge trommerytmer og den pumpende bas, imens vokalen er raspende og indlevende i verset og hamrende melodiøs og, naturligvis, doblet i omkvædet.

I mine ører har Gotthard altid lydt som en blanding af Whitesnake og Bon Jovi. Det lyder måske slemt på papiret, men er faktisk slet ikke så ringe endda. Dog er det som om, at bandet på de seneste album har forladt Whitesnake-elementerne til fordel for Bon Jovi-stilen.

Men lad os vende tilbage til bandets nye album.

Efter et års søgning fandt de resterende bandmedlemmer Steve Lees erstatning i form af sangeren Nic Maeder. Nu foreligger så bandets nye album  ’Firebirth’. Jeg vil tro, at titlen hentyder til myten om fuglen Fønix, der genopstod af sin egen aske.

Er Gotthard så genopstået fuldstændigt? Tjaaa – måske ikke helt, men det er godt på vej.

Firebirth er et godt album. Dog mangler det måske et par oplagte ørehængere i sammenligning med bandets seneste udgivelser.

Det skal dog ikke tage glansen af albummet. For der er både formidable rockere som ’Fight’, den episke ’The Story Is Over’ og ’I Can’, og desuden er der flotte ballader, som ’Remember it’s me’, og ’Tell me’.

Med hensyn til inspirationskilderne må det så også omtales, at guitaristerne i Gotthard endnu en gang hiver talk boxen frem i rockeren ’Right On’. Det fungerer flot men giver igen et hint til, at man nok hører lidt rigeligt Bon Jovi dernede i de schweiziske alper.

Albummet sidste sang er balladen 'Where Are You' tilegnet Steve Lee. Det er smukt, og det er ok. Men lad os så håbe, at det bliver ved det og ikke udvikler sig til det freakshow, som eksempelvis Lynyrd Skynyrd i årevis har dyrket i forbindelse med deres afdøde sanger Ronnie Van Zant.

Alt i alt – Firebirth er et godt album, som giver forhåbninger om, at bandet kan gøre det endnu bedre på de næste udgivelser.

Bandet kan tjekkes live 23/10 2012 i Amager Bio.