Goth med power!

Populær
Goth med power!

På bandets 3. album viser italienske Godyva særdeles sikre takter inden for gothic metal-genren - tilsat et ordentligt skud power og prog metal samt lidt pop.

Kunstner
Titel
Alien Heart
Distributør
Genre
Trackliste
1. Apocalypse Fire
2. No Return
3. Alien Heart
4. My Earliest Memories
5. I Feel You
6. In Your Eyes
7. Everything Is Over
8. I Stay Here
9. Brainstorm
10. This Light
11. Apocalypse Final II (Grand Final)
Karakter
4

Det tager lidt tid at komme ind på livet af Godyva. Selvom bandet har en kvindelig forsanger med det fantasifulde navn ’Lady Godyva’, der klædt i korsage og lange kjoler naturligvis udgør det visuelle midtpunkt i bandet, så er musikstilen ikke helt igennem den traditionelle gothic metal. Der er godt nok sammenligningspunkter med landsmændene i Lacuna Coil, med mange skiftende rytmer og den til tider lidt drømmende og drævende sang, men Godyva er på mange måde både mere poppede og mere proggede end sammenlignelige bands. Det poppede kommer til udtryk i Lady Godyvas vokal, hvor der ikke er meget sopransang men langt mere noget, der minder om Edenbridge eller endda gode gamle Abba eller Madonna.

Til gengæld er musikken i den oppumpede del af gothic-genren, hvor der er tilsat en ikke ubetydelig del power metal, ligesom ikke mindst bandets brug af keyboards lægger en del prog-tendenser til musikken.

Denne symbiose mellem de forskellige genrer kommer bedst til sin ret i sange som ’I Feel You (Ti Sento)’, der starter i den poppede ende af bandets stil, men bare vokser og vokser og bliver mere og mere pompøs i sin udtryksform, for pludselig at falde helt i tempo med et klavermellemspil, inden det hele ender i en kakofoni af et crescendo. Et flot nummer!
Dette store stykke musik efterfølges af en ballade, som metalfans måske kunne være foruden, men som viser, at Lady Godyva i sandhed er i besiddelse af en stor stemme, der ikke lader de mange andre goth metal-sangerinder noget efter.

Er man til storladen goth metal og power metal kan man endda formentlig også tilgive Godyva, at de i sangen ’Everything Is Over’ forfalder til at gå Linkin Park i bedene og udover diverse effekter også inddrager rap og råbekor.

Alt i alt er ’Alien Heart’ et overraskende og kompetent udspil.