Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Delikat italiener-opskrift

Populær
Updated
Delikat italiener-opskrift
Lacuna Coils "Karmacode" er et habilt udspil, hvor navnlig produktion og sangskrivning stikker positivt frem. Våren er kommet og det er højsæson for den melankolske melorock. Havde måske passet bedre om efteråret, men denne subgenre, hvor den atmosfæriske lyd & stemning og den lyse kvindevokal er omdrejningspunkterne, i den grad i fremdrift - og det på alle tidspunkter af året.

For nogle uger siden kom norske Theatre of Tragedy med den såre blændende cd "Storm", og nu melder ganske etablerede italienske Lacuna Coil op med nyt album.

Til at begynde med havde jeg lidt svært ved at komme i stemning med denne nye "Karmacode", men skiven har alligevel hængt ved og er vokset sig større og stærkere. Ganske glimrende produktion, gennemgående habil sangskrivning og et band, der kender stilarten til fingerspidserne. På den måde er "Karmacode" også et såre genrekonventionelt udspil, men sangene holder altså et fornuftigt niveau, fra den fængende åbner "Fragile" til især næstsidste nummer, det uhyre stemningsfyldte "Without Fear".

Fans af bandet og folk, der først har opdaget melo-stilen efter Nightwish og Evanescence vil alle kunne nyde dette udspil - og sikkert være lidt mere rundhåndede med karaktergivningen.

Kunstner
Titel
Karmacode
Label
Distributør
Karakter
3