Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Wacken – nu 20 år!

Populær
Updated
Wacken – nu 20 år!

HeavyJam rapporterer for sjette år i træk fra Europas største metalfestival Wacken Open Air. 2009 er samtidig festivalens 20 års fødselsdag, så der er lagt op til et brag af en fest!

 

I år har Tysklands største metalfestival jubilæum. 20 år er det siden den første festival blev afholdt, og det år var det navne som Skyline og Wizzard der var hovednavne. Sidste år var det Iron Maiden, Carcass, Opeth, Nightwish, Obituary og Gorgoroth. Der er sket rigtig meget. Første gang HeavyJam rapporterede derfra var i 2004 og på det tidspunkt havde festivalen omkring 30 – 35.000 tilskuere. De sidste to år har der været udsolgt ved maxkapacitet på 75.000 tilskuere. Den er altså vokset støt op gennem årene, og har så eksploderet indenfor de sidste fem år. Det har været spændende at følge udviklingen, og i år er der så 20 års jubilæum.

 

Det fejres med et tilbageblik og en fejring af tysk metal. Koryfæer som Motörhead, Heaven & Hell, Saxon og Running Wild er bekræftet som de historiske hovednavne, hvor sidstnævnte spiller deres sidste show nogensinde på Wacken i ’09. Men det er ikke kun nostalgisk navlepilleri. Der er også store aktuelle navne som Machine Head, Amon Amarth, In Flames, Lacuna Coil og ikke mindst danske Volbeat. Derudover er Napalm Death, Testament, Enslaved, Nevermore, Cathedral og Pain også bekræftet.

 

For tyskerne er der dog også lagt i ovnen til festmusik. Evigt tilbagevendende Mambo Kurt, Hammerfall, Doro, Axel Rudi Pell og Subway To Sally er velkendte navne på festivalen, og de har et trofast publikum. Har man ikke oplevet Wacken Open Air, så er en af disse navne et godt sted at starte. Her får man for alvor en fornemmelse af den stemning der altid er tilstede når festivalen løber af stablen.

 

Programmet er endnu ikke færdigt, så det kan være de stadig gemmer på et par overraskelser og fødselsdagsgaver til dem selv. Man ved aldrig. Én ting er dog sikkert; HeavyJam er på pletten når det sker, og vi rapporterer udførligt fra stedet, stemningsrapporter og billeder, samt anmeldelser af så mange koncerter vi overhovedet kan nå.


Wacken Open Air er fest, farver, øl og metal. Ikke nødvendigvis i den rækkefølge, men uanset hvem man er, så kommer man igennem alle kategorierne. Festivalen i år er forlængst udsolgt. Sidste års show med Iron Maiden og det faktum at de har 20 års jubilæum har gjort, at forventningerne fra det loyale publikum har været skruet helt i vejret. Vi er ikke et sekund i tvivl om, at arrangørerne for 20. år i træk vil indfri disse forventninger og mere til!

 

Vi ses på den nordtyske græsmark til noget seriøs hegn.