10.000 fists of ild

Evil lady

Odensianske Hadrons anden plade balancerer sikkert mellem heavy metal og doom – men er knap så velafstemt, når det kommer til at vælge sprog.

Kunstner
Titel
Evil Lady
Dato
24-08-2020
Label
Trackliste
1. Evil Lady
2. Guide The Sunlight
3. Out Of My Mind
4. Under The Sun
5. Under Afdeling D
6. Endeløs Ensomhed
7. Solitude
8. Black Sheep
9. I Am
10. Fists Of Fire
Forfatter
Karakter
3

Skal man synge på dansk? Vores nytiltrådte Devilution-redaktør skrev i 2020 en artikel om, hvorfor flere danske bands burde kaste sig over deres modersmål. Vi antager selvfølgelig med sædvanlig selvindsigt, at Hadron har lyttet – lidt. På ‘Evil Lady’, der er deres anden fuldlængde, finder man to ud af otte sange på dansk.

Men bør alle synge på dansk? Hadron svarer ikke helt entydigt på det, for hvor ‘Under Afdeling D’ fungerer formidabelt godt, bliver ‘Endeløs Ensomhed’ en smule mere anstrengt i vokalen, og Hadron har altså givet de bedste sange på ‘Evil Lady’ en engelsk indpakning.

For der er virkelig gode ting at finde i dette doomede heavy metal-univers. Hadron excellerer i at blande det tunge og dystre med klassisk metals mere enkle og fængende melodier. Man finder det store seje omkvæd i afslutteren ‘Fists of Fire’ (fandeme også en sej titel – det er et bandnavn værdigt), det tunge stemningsfulde i ‘Out of Mind’ og så det virkeligt dystre i dele af ‘Black Sheep’.

Hadron lykkes samtidig med at udtrykke sig alvorligt og gå uden om de bøvede faldgrupper, man kan finde på af fjollede gimmicks i heavy metal, eller det sløvende stenede som man kan få ud af doom. Hadron finder vejen i midten og føles ægte, uden at det bliver en joke over, at noget er true som i trve.

Men der var dét med sproget, var der ikke? Det er ikke fordi, de dansksungne numre skiller sig musikalsk ud, men selvom vores egen tunge naturligvis er smukkest, så har det en anden klang end vores tidligere engelske slavers, og det skæmmer helhedsindtrykket en smule med et dansk ophold midt på pladen. Her skal muligvis træffes et valg, hvis man vil have en mere helstøbt plade, for potentialet er stort (og tungt).