Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Hammeren slår stadigt hårdt

Populær
Updated
Hammeren slår stadigt hårdt

Dani Filth har haft gang i omorganiseringen af Cradle of Filth forud for indspilningen af bandets 11. album. Det er der kommet et overraskende godt resultat ud af.

Titel
Hammer of the Witches
Dato
11-07-2015
Trackliste
1. "Walpurgis Eve" 1:29
2. "Yours Immortally..." 6:00
3. "Enshrined in Crematoria" 5:46
4. "Deflowering the Maidenhead, Displeasuring the Goddess" 6:59
5. "Blackest Magick in Practice" 6:50
6. "The Monstrous Sabbat (Summoning the Coven)" 1:51
7. "Hammer of the Witches" 6:28
8. "Right Wing of the Garden Triptych" 5:54
9. "The Vampyre at My Side" 5:45
10. "Onward Christian Soldiers" 6:59
11. "Blooding the Hounds of Hell"
Karakter
5

Siden sidste Cradle of Filth-album, ‘The Manticore and Other Horrors’ fra 2012, har Dani Filth rigtig haft gang i rengøringen af bandet.

Ud er gået såvel Caroline Campbell (keyboards/vokal) såvel som begge guitaristerne James McIloy og ikke mindst Paul Allender. Især tabet af Allender, der var både mangeårigt medlem og ditto komponist, skulle man synes var noget af en udfordring for udviklingen af et nyt Cradle of Filth-album.

Dani Filth og Cradle of Filth har igennem mere end 20 år skabt musik ud fra den samme stramme koncept: Danis hysteriske vokal, de lynende hurtige trommer og bas, teatralsk symfoniske keyboardflader, kvindeligt skønsangskor, der giver modspil Danis ”onde” vokal, ejendommelige sangtitler og ja, så også provokerende merchandise og videoer.

Det må ikke være nemt at blive ved med at skabe nyt inden for disse snærende rammer. Alligevel formår Dani Filth sammen med de to nye guitarister Richard Shaw og Ashok og de tilbageblevne (der ellers ikke har været med voldsomt længe), bassist Daniel Firth og trommeslager Martin Skaroupa, og endelig nytilkomne Lindsay Schoolcraft på keyboards at skabe et særdeles udmærket album med 'Hammer of the Witches'.

Alt godt ved det gamle

Man kan dårligt sige, at bandet har skiftet stil. Hvis der er sket noget, kan man måske mene, at bandet har søgt lidt mere tilbage mod de tidligste album, men med en væsentlig bedre produktion.

Det, der imidlertid gør, at man endnu en gang bliver imponeret over et Cradle of Filth-album, er den forrygende energi, som bandet formår at få mast ud igennem højtalerne. Samtidig er Dani Filth en black metal-vokalist af (ja, undskyld) guds nåde. Hvor mange andre vokalister lyder påtaget dramatiske, når de growler, skriger eller snerrer, så lyder Dani Filth, som om han kommer lige direkte fra underverdenen.

Der er egentlig ikke så forfærdeligt meget at fortælle om de enkelte sange. Der er ikke så meget nyt under solen, det er samme stil, samme udtryk, det er bare bedre end ofte hørt fra den kant.

Albummet begynder me en symfonisk ouverture i form af ’Walpurgis Eve’, inden alting for alvor brager igennem med den lynhurtige ’Your Immortally’. Tempoet sættes en anelse ned i den melodiske og effektfulde ’Enshrined in Crematoria’.

Nævnes skal også det første videoudspil fra albummet, ’Right Wing of the Garden Triptych’, der begynder noget atypisk med en slags morseeffekt og kvindevokal, der giver mindelser om noget hollandsk goth metal. Men snart er vi tilbage hos Dani for fuld skrue med en sang, der veksler meget i tempo og stemning.

">

Et næsten for stort overflødighedshorn

Hvis der skal rejses kritik af ’Hammer of the Witches’, så skal det være, at albummet er en anelse for langt. Man bliver en smule overmæt hen mod slutningen af albummet. Der er simpelthen så mange indtryk presset ind på albummet, at det virker overvældende.

Men hvis det eneste negative er, at man får for meget for pengene, så er man altså også lidt for forkælet. ’Hammer of the Witches’ er en glædelig overraskelse og helt klart et af de bedre Cradle of Filth-album.