Herlig, ukompliceret metal

Herlig, ukompliceret metal

Battle Beast er klar med tredje albumudspil. Det er ikke nyskabende, men underholdningsværdien er til gengæld helt i top.

Kunstner
Titel
Unholy Savior
Trackliste
1.Lionheart
2.Unholy Savior
3.I Want The World… And Everything In It
4.Madness
5.Sea Of Dreams
6.Speed And Danger
7.Touch In The Night
8.The Black Swordsman
9.Hero’s Quest
10.Far Far Away
11.Angel
Karakter
4

Finske Battle Beast spiller en omgang power metal, som kun finner og tyskere kan håndtere. Der er kort sagt totalt gang i dobbeltpedalen, samtidig med at der holdes fokus på, at melodien skal være klart til stede hele vejen igennem.

Det er sådan set ikke epokegørende nyt. Det er tværtimod hørt så mange gange før. Dog må det konstateres, at Battle Beast er i klart i første division om ikke superligaen inden for denne gennemtæskede genre.
Det skyldes så ikke mindst den kvindelige frontfigur i bandet, Noora Louhimo, der har været med siden 2012 og herved er med på sit andet album med Battle Beast.

Noora Louhimo har egentlig ikke nogen specielt fantastisk stemme, men hun bruger den maksimalt. Når hun trykker den af på de høje nagler, så besidder hun en vibrato, som mange bedre sangere og sangerinder vil misunde hende.

Musikken er som anført ret traditionel power metal. Der er fart og tyngde. Der er keyboardsoli og hints til den klassiske musik. Der er mandekor som kontrast til den kvindelige vokal i forgrunden. Alt det appellerer til nogle og skræmmer andre langt væk. Men det, som gør Battle Beast bedre end de fleste i genren, er, at det hele leveres med en så frisk energi, at det er svært ikke at lade sig overmande.

Kontroversielt videoudspil

Første singleudspil fra ’Unholy Savior’ er sangen ’Madness’, der ledsages af en video. Sangen er i sig selv en velkomponeret sag, der dog minder om så utroligt meget inden for samme genre. Den ledsagende video vil gengæld nok kunne få diskussionen i gang i nogle kredse. Den er således af den gamle skole, før ligheden kønnene imellem for alvor satte sig på rocken og dens fremtræden.

Udover bandet in action består videoen således af fire unge kvinder i ikke ret meget lædertøj, hvor fotografen primært fokuserer på disses bryster og balder. Under den obligatoriske guitarsolo knæler de fire møer og kærtegner guitaristens ben og guitar. Inden det hele slutter, er der tillige nogle små hints henimod nogle lesbiske kærtegn mellem pigerne og Noora Louhimo.

Det er naturligvis ikke noget, som vi her på redaktionen på nogen måde bakker op om. Vi bringer alligevel et link til videoen, idet vi kun anbefaler at se den for dem, der ønsker at blive forargede.

">

Denne kønsdiskriminerende video kan dog ikke fjerne fokus fra, at ’Unholy Savior’ er en frisk og utrolig veloplagt sag for dem, der elsker en god omgang melodisk power metal med en godt skrålende kvinde i den din vokale forgrund.