Ikke kronen på værket

Ikke kronen på værket

Svenske The Crowns krone på værket er nok udgivet for ca. 10 år siden, men derfor er det alligevel fedt at have bandet tilbage, og comeback-skiven efter seks års fravær er en pænt solid udgivelse.

Kunstner
Titel
Doomsday King
Dato
27-10-2010
Distributør
Trackliste
1. Doomsday King
2. Angel Of Death 1839
3. Age Of Iron
4. The Tempter And The Bible Black
5. Soul Slasher
6. Blood O.d.
7. Through Eyes Of Oblivion
8. Desolation Domain
9. From The Ashes I Shall Return
10. He Who Rises In Might - From Darkness To Light
Karakter
3

3 originale medlemmer og en, der var med en stor del af vejen samt en helt ny mand på vokal, udgør The Crown anno 2010.

Det er Jonas Stålhammar (ex-Utumno), der har taget over på vokalfronten i stedet for Johan Lindstrand, som kører sit One Man Army & The Undead Quartet i stedet.

Der er stadig gods i The Crown som efter en ond, antireligiøst inspireret omgang melodød under navnet Crown of Thorns - et navn de i øvrigt måtte droppe pga. det kristne hardrock-band med samme navn - skiftede til en mere dødsthrashet lyd. Underholdningsværdien er fint tilstede på 'Doomsday King', og det gode guitararbejde løfter flere steder numrene til et højt niveau. Hør bare 'Age of Iron' med fed, melodisk solo med sweeping og flere andre tricks.

I 'Angel of Death 1839' lånes riffmæssig inspiration fra Slayers 'Raining Blood' og måske er det helt bevidst, at sangen er betitlet, så man allerede ved navnet har amerikanerne i tankerne. Sansen for melodi og heftig thrash med en vokal, der trækker på den hæse, dødsstil har bandet i den grad bevaret.

Det er ikke svenskernes største skive til dato, men det er et frisk livstegn, som gør comebacket mere end velkomment, for 'Doomsday King' indeholder en god håndfuld sange, som snildt kan passe ind i sættet med bandets andre klassikere.