Intet nyt er godt nyt

Populær
Intet nyt er godt nyt

Marduk har uden afstikkere været bannerførere for svensk black metal gennem 20 år. Med 'Serpent Sermon' fortsætter de uden svinkeærinder denne velkendte sti.

Kunstner
Titel
Serpent Sermon
Dato
28-05-2012
Trackliste
1. Serpent Sermon
2. Messianic Pestilence
3. Souls for Belial
4. Into Second Death
5. Temple of Decay
6. Damnation's Gold
7. Hail Mary (Piss-soaked Genuflexion)
8. M.A.M.M.O.N.
9. Gospel of the Worm
10. World of Blades
Karakter
4

Det svenske black-metal band har, sammen med Dark Funeral og senere også Watain, været det bedste bud på musik fra samme genre, som naboerne i Norge var med til at gøre berømt og berygtet. Marduk har været gode til at holde sig på dydens smalle sti. Ingen purister indenfor black-metal-miljøet har kunnet finde Marduk-plader, der falder igennem, sælger ud eller er for bløde.

Deres 12. studieplade 'Serpent Sermon' skuffer heller ikke. Det er Marduk, som vi kender dem. Mortuus' grumme skrig dominerer mens guitaren banker af sted med sine kolde riffs, fint akkompagneret af vanvidstrommer. Lige fra åbningsnummeret, der bærer albummets titel til 'World Of Blades', der afslutter de 49 minutter, er der kul på.

Umiddelbart kan det virke en anelse forudsigeligt og (tør man sige det?) kedeligt. Det er det for så vidt også, men Marduk har den force, at selvom det er fuldstændig klassisk black metal, så bakker de det op ved rent faktisk at have nogle riffs og rytmer, der gør pladen lytteværdig. Det høres bl.a. på 'Souls for Belial', der trakterer lytteren med såvel riffs som gode temposkift. På 'Temple Of Decay' er der sågar et nummer med et mere adstadigt tempo i en mere melodisk og tilbagelænet stil. Det klæder bestemt Marduk, at de tør sætte musikken i et andet gear end bare "fuld skrald frem".

Der er sådan set ikke så meget andet at sige, end at Marduk endnu engang leverer varen. Fans vil bestemt ikke blive skuffede og er man ny i genren, så er Marduks 'Serpent Semon' ikke noget dårligt sted at starte. Der er i hvert fald stadig masser af potent gift i Marduks hugtænder.