Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Gennemført gentagelse af velkendt stil

Populær
Updated
Gennemført gentagelse af velkendt stil
Andet album fra Devian er den naturlige fortsættelse af sidste album Legion indspillede med Marduk. Legion, der står for growls på denne skive forlod Marduk i 2003 og fordi han ville lave noget lidt anderledes. Helt anderledes blev det nu ikke – forstået på den måde, at den sidste plade han indspillede med Marduk ”World Funeral” minder en del om dette andet album fra Devian, som han dannede umiddelbart efter splittet. For Marduk skilte pladen sig ud ved at være mere melodisk og mainstream end bandet forinden og sidenhen har været kendt for.

Og sådan er Devian altså. Albummet er velspillet og sammenligningen med ”World Funeral” gælder også for produktionen, der næsten er en tro kopi af det 5 år gamle album. Der er flere rigtigt fede sange på skiven – hør bare de tunge afbræk i Saintbleeder, der er klassisk melodisk death/thrash, og den rene vokal, der i sin sparsomme mængde faktisk klæder musikken godt.

Melodisk thrashet death metal a la Sverige tilsat lidt symfonisk sans og guitarsolo af den klassiske 80’er heavy-skole. Sådan er Devian og sådan er Devian godt, så lad dig ikke narre af den forbeholdne karaktergivning, hvis det lyder som noget for dig. Årsagen til at der ikke gives højere er, at det ikke ligefrem lyder originalt.

Det er godt og gennemført i en stil, som svenskerne er mestre i, men noget nyt til denne genre bidrager det ikke med.

Kunstner
Titel
God to the Illfated
Distributør
Karakter
3