Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Som præsten prædiker

Updated
81JWeTo5JJL._SL1500_

KKs Priest er tilbage med en værdig prædiken. Bandets andet album vil varme hjerterne på mangen en synder.

Kunstner
Titel
The Sinner Rides Again
Dato
29-09-2023
Trackliste
Sons Of The Sentinel
Strike Of The Viper
Reap The Whirlwind
One More Shot At Glory
Hymn 66
The Sinner Rides Again
Keeper Of The Graves
Pledge Your Souls
Wash Away Your Sins
Karakter
4

Da Kenneth Keith Downing Jr. for 12 år siden forlod Judas Priest, ville han efter sigende i stedet bruge tiden på at spille golf. Nu er køllerne smidt i skabet, og golfvognen er kørt i garagen.

K.K Downing og bandet KKs Priest har netop udgivet bandets andet album ’The Sinner Rides Again’ og alt tyder på, at K.K. Downings primære fokus nu er helliget til at varetage opgaven med at give menigheden noget sand heavy metal. Bandet, som udover K.K Downing på præstestolen med sin altid tilstedeværende flying V guitar, også består af sangeren Tim "Ripper" Owens, guitaristen A.J. Mills, bassisten Tony Newton og trommeslageren Sean Elg, har med ´The Sinner Rides Again’ fået udsendt et album, på som er en værdig opfølger til debuten ’Sermons of the Sinner’ som udkom for to år siden.

Er man Judas Priest fan og med stor kærlighed til albummet ’Painkiller’ er det svært at forestille sig, at man ikke også ville elske dette.

Det er heavy metal!
’The Sinner Rides Again’ lægger hårdt ud med ’Sons Of The Sentinel’. Efter en kort intro fyres der op på alle cylindre i en hurtig sang, der har alle Judas Priest kendetegn – high pitchet vokal, hæsblæsende guitar leads og bund solid rytme.

Der er ingen tid til ro inden den korte sang på kun to et halvt minut ’Strike Of The Viper’ overtager i samme høje og drøje tempo.

">

Og det bliver ved. ’Reap The Wild Whirlwind’ er endnu en up tempo Judas Priest lydende sang med gedigen dobbelt guitar leads fra Downing og Mills.

">

Tempoet er sat en anelse ned på ’One More Shot At Glory’. Men det er en sang, som man fornemmer kan blive en live favorit med sit skråle med omkvæd og med endnu en gang fine sammenspil mellem Downing og Mills på soloerne.

">

Og vi kan blive ved! ’Hymn 66’ begynder i vanlig Manowar-stil med en spoken words intro, inden der sættes i gang med et Tony Iommi lydende riff, før vi igen lander i Judas Priest-mode med fornem dobbelt vokal fra Ripper Owen. Det er herefter svært at bevare en skepsis overfor projektet.

">

Titelsangen sætter også sit klare aftryk på et helstøbt album. Owens vokal er strålende og endnu en gang er sammenspillet mellem Downing og Mills eksemplarisk.

Glædeligt samarbejde
På albummets sidste tre sange sættes tempoet generelt en anelse ned. Og der eksperimenteres en anelse mere. Men vi er fortsat i Judas Priest-land. Overordnet set har KKs Priest med ’The Sinner Rides Again’ udgivet et rigtig godt album. Man skal være meget fundamentalistisk fan af Rob Halford for ikke at ønske K. K Downings version af Judas Priest tilbage på de store scener. Samarbejdet mellem Downing og Owens er genialt. Det kan godt være, at Judas Priest ikke havde den store succes med Owens efter Halfords fravær i 90’erne, men Owens er en forrygende og værdig sanger til at håndtere Judas Priest stilen – både de gamle sange og dem fra hans periode i bandet og de nye ”Priest" sange i KKs Priest.

Og så må man også lige lette på kasketten for Kenneth Keith Downing Jr. Han fylder 72 år i denne måned. Der er ikke tale om pension i tøfler foran pejsen. Manden er genfødt i en heavy metalstil, der nærmest overgår Judas Priest i energi og træder stadig op på scenerne i det samme stramme lettere latterlige outfit som altid – heldigvis!

Skal der tilføjes en anelse malurt i bægeret i den anmeldelse, så mangler albummet måske lige et par rigtige ørehængere. En rigtig episk sang og en sang, der bare sætter sig i hjernebarken, mangler. Men det er detaljer. ’The Sinner Rides Again’ kommer højt på metallisten for 2023.

Imens man venter på at få et eksemplar leveret, kan jo hygge sig med den nye korte KKs Priest dokumentar.