Lyder ikke længere som Death

Lyder ikke længere som Death

Langt om længe mener italierne i Gory Blister at have flyttet sig fra sin kraftige inspiration fra mestrene i Death

Kunstner
Titel
Graveyard of Angels
Dato
06-04-2009
Distributør
Karakter
3

Dominics vokal, både den grumme og den mere skingre, falder desværre ikke indenfor eliten af growlere. Den grumme del er ok, men synes hørt før og uden egen identitet. Den skingre lyder ligeså skidt som når man som barn stødte på venner, der mente at kunne tale som Anders And, men blot lød skidt og hovedpinefremkaldende.

Det italienske band, som Dominic er med, i hedder Gory Blister og de hævder at spille en art dødsmetal beslægtet med Death men efter en årelang udvikling skulle lytteren støde på originalitet i både riffs og tekster. Og faktisk synes musikken, da heller ikke umiddelbart planket fra genrens bannerførere. Musikken har flere tekniske elementer og et lydbillede, der er beslægtet med progressiv metal. En klar, måske lidt diskant lyd og ikke in-your-face smadderkasse i beskidt mudderlyd. Sangen træder således klart frem og skal bæres på interessante riffs og detaljer. Dette lykkes kun til en vis grad.

Gory Blister bevæger sig inden for et område, hvor kendere og lyttere af teknisk dødsmetal er meget kræsne. Bandet er ikke decideret ekvilibrister og heller ikke hammer-brutale som andre death metallere måske ønsker, og ligger derfor ikke så lunt i svinget for et kæmpe gennembrud. Bandet har da også eksisteret siden 1991 uden større tju-hej, men med ”Graveyard of Angels” kan de være ganske tilfredse, selvom de ikke kommer til at ryste verden med albummet.