Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mangler krydderi

Populær
Updated
Mangler krydderi

Royal Hunt er klar med deres første liveudgivelse i 10 år. Det er sådan set en ganske fin udgivelse, men der er for lidt nyt og for meget genbrug på albummet.

Kunstner
Titel
Cargo
Dato
18-03-2016
Trackliste
CD1 - 01.The Mission (The Mission)
CD1 - 02.Half Past Loneliness (Show Me How to Live)
CD1 - 03.The Awakening (Paradox)
CD1 - 04.River Of Pain (Paradox)
CD1 - 05.Tearing Down The World (Paradox)
CD1 - 06.Message To God (Paradox)
CD1 - 07.Long Way Home (Paradox)

CD2 - 01.Time Will Tell (Paradox)
CD2 - 02.Silent Scream (Paradox)
CD2 - 03.It's Over (Paradox)
CD2 - 04.May You Never Walk Alone (Devil’s Dozen)
CD2 - 05.A Life To Die For (A Life To Die For)
Karakter
3

'Cargo' er optaget i 2015 på turnéen oven på udgivelsen af udgivelsen af seneste studiealbum ’Devil’s Dozen’. Der er dog kun sneget sig en enkelt sang fra dette album i form af ’May You Never Walk Alone’. Derimod består hovedparten af dobbeltalbummet af sange fra albummet ’Paradox’, der udkom helt tilbage i 1997.

For meget genbrug


Hele ’Paradox’ bliver således fremført fra ende til anden i oprindelig sangrækkefølge. Dette valg kan synes lidt underligt. Godt nok er ’Paradox’ et af Royal Hunts mest succesrige album, men bandet har altså allerede en gang udgivet alle sangene i rækkefølge på et livealbum. Livealbummet ’Closing the Chapter’ fra 1998, som udgjorde sanger D.C. Coopers exit fra bandet i en lang periode, indtil han vendte tilbage i 2011 på albummet ’Show Me How To Live’, var således et enkelt album bestående af en liveudgivelse af ’Paradox’.

Man kan måske forsvare dette deja vu med, at ’Closing the Chapter’ druknede lidt i D.C. Coopers afgang fra bandet og måske netop alene var udgivet for at markere samme. Men med Royal Hunts bagkatalog in mente kunne man nu nok have fundet andre, mindre ofte udgivne sange at give en chance på det nye livealbum.

Høj musikalsk kvalitet

Når alt det så er sagt, så er ’Cargo’ faktisk en fin udgivelse. I modsætning til Royal Hunts studiealbum, som til tider godt kan virke en smule sterile i lyden, så er der en god, autentisk livelyd på Cargo.

Musikken bliver også flot fremført af D.C. Cooper på vokal, Andreas Passmark på bas, Jonas Larsen på guitar, Andreas Johansson på trommer og naturligvis chefen himself, André Andersen på keyboards.

Før bandet går i gang med at spille hele ’Paradox’, får vi en optakt bestående af sangene ’The Mission’ og ’Half Past Loneliness’.Albummet slutter på et fornemt niveau med finalen ’May You Never Walk Alone’ og ’A Life To Die For’.
Alt i alt er det et solidt og ganske godt livealbum, som man godt gider at høre mere end en eller to gange. Men der mangler altså lidt overraskelse eller bare lidt krydderi for at gøre det rigtig godt. Men da det desværre ikke er særligt ofte, at Royal Hunt spiller i Danmark, er det da en fin lille trøster.

Et af deres få besøg her i landet aflægger bandet onsdag den 30. marts i Amager Bio.

Menu