Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morten og en hær af korsangere

Populær
Updated
Morten og en hær af korsangere
Morten og en hær af korsangere
Morten og en hær af korsangere

Morten Veland har allerede mange fans fra sit virke i diverse gothic metal bands, og nu prøver han sololykken med Mortemia.

Kunstner
Titel
Misere Mortem
Dato
22-03-2010
Distributør
Genre
Karakter
3

Norske Morten Veland, der også kendes for Tristania og Sirenia, har nu gang i et soloprojekt i et navn, der endnu engang ender på –ia, nemlig Mortemia. Dog får han hjælp af en hel hær af korsangere, der skaber et univers, der får det hele til at lyde meget som Therions monstrøse ’Vovin’. Dette blandes med Mortens harske vokal, der sørger for råheden på et ellers meget symfonisk album.

Guitaren spiller ganske heavy og trommerne har også fået den kendte metallyd med en anelse "klik" på stortrommerne. Ved første lyt lød det hele lidt for plastisk og keyboarddomineret, men langsomt tog skiven form, guitaren voksede og sangstrukturen tog form. Faktisk er der godt med guitar og metalriffs på skiven, og i sammenligning med de værker, han tidligere har været involveret i, så er mængden tiltaget.

Alt i alt er det en udmærket omgang gothic metal, som Morten har formået. Mixet mellem den klassiske musik og metallen kommer ud på fornem vis, og det kendes næsten kun bedre på før omtalte Therion-album.

Tag et lyt og et kig cd’ens åbningstrack i flot og dyster kulisse her: