Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Når særhed udmærker sig

Updated
Når særhed udmærker sig
Når særhed udmærker sig

Atrocity er gået sammen med frontmandens søster Yasmin, der normalt ernærer sig som keltisk folkesanger i New Zealand, og det er der kommet et meget interessant album ud af.

Kunstner
Titel
After the Storm
Dato
30-08-2010
Distributør
Genre
Trackliste
1. A New Arrival
2. Call of Yesteryear
3. After The Storm
4. Silvan Spirit
5. Black Mountain
6. As The Sun Kissed The Sky
7. Transilvania
8. The Flight of Abbas Ibn Firnas
9. Goddess of Fortune and Sorrow
10. The Otherworld
11. Eternal Nightside
Karakter
5

Atrocity har været hele vejen rundt efterhånden. Allerede efter bandets dødsperiode i starten af halvfemserne valgte bandet at gå andre veje med fx akustiske sange og cover af 80'er klassikere. Frontmand Alexander Krull viste her, at han ikke kan synge - growls går fint nok, men den rene sang - nej, tak.

Det forrige album bød på lidt af hvert, vild metal med dødsvokal, men også radiovenlige sange med ren vokal. Men ved porten til det 11. studiealbum skulle der åbenbart ske noget nyt! Det lader sig allerede se i navnet, da bandet faktisk kalder sig Atrocity feat. Yasmin Krull. Yasmin er frontmandens søster, der har været med tidligere på bl.a. 'Calling the Rain'.

Men der er milevid forskel på det, Yasmin medvirkede på dengang, til det hun er med i nu. Det er ikke til at vide, hvor stort et ansvar hun har for resultatet af denne fremragende skive, men hendes virke som keltisk folkesanger i New Zealand lader til at have spillet en vigtig rolle.

"Etno metal" kalder de det. Det er faktisk ret specielt, og pladeselskabet, der ellers vanligt plejer at skrive mange rosende ord om sine bands har her helt meldt pas på en beskrivelse. Der bydes både på gamle folkemusik-instrumenter, der lyder som en spansk guitar spillet i en dåse og ude af stemning. Og alligevel lyder det fantastisk i helheden sammen med tribal-trommer, fløjte og el-spade.

Albummet er delt sådan op, at de numre, som kan kaldes "etno metal", ligger pakket ind mellem de mere stille og mere folkemusik-agtige numre. Bandet har fundet en måde at få Alexanders vokal til at virke; simpelthen ved at lade ham synge duet med Yasmin, men nogle steder får hans rene vokal plads alene, og det fungerer fint nok, men søsteren skal helst med. Hans growls er der også blevet plads til på sangen 'Black Mountain', og på trods af den aparte musik, så virker det faktisk rigtigt godt.

Det er en plade man hurtigt synger med på for Yasmins vokalparter består tit af stærkt fængende melodier, som ikke rigtigt indeholder ord, men i stedet gør vokalen til et instrument på linje med strengeinstrumenterne.

'After the Storm' er næppe for alle, men kan man lide musik, der tør skille sig ud, og er man ikke bange for skæve toner, så har Atrocity ramt et eller andet som i hvert fald fans af pagan metal burde kunne lide.

Indtil der dukker en officiel video op, kan du se på coveret og høre 'Call of the Yesteryear' herunder: