Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Emotiocore

Updated
Ov-Sulfur-The-Burden-ov-Faith-01

Amerikanske Ov Sulfurs debut er heldigvis knapt så dum, som kvintettens gimmick-smarte måde at stave ”of”.

Kunstner
Titel
The Burden ov Faith
Trackliste
Stained In Rot
Befouler
Unraveling
Death Ov Circumstance
Earthen
A Path to Salvation?
I, Apostate
Wide Open
The Inglorious Archetype
The Burden Ov Faith
Karakter
4

Direkte ud af Nevadas ørken og syndens by Las Vegas, har Ov Sulfur endelig udsendt deres fuldlængde-debut. Ikke at vi har ventet længe, bandet blev trods alt først dannet i 2021, da forsanger Ricky Hoover forlod Suffokate. Samme år fik vi første lyt til bandet, i form af EP'en 'Oblivion', og nu kan vi altså lade øregangene bløde til ’The Burden Ov Faith’

Heldigvis er den klichefyldte gimmick-brug af ”v” i stedet for ”f” i bandnavn og titler, ikke en spejling af bandets kvaliteter eller pladens kompositioner. Tværtimod. Nuvel, der er intet revolutionerende over tilgang til deathcoren, det er nærmere en fortsættelse af den udvikling vi ser i dag – uden at tilføje unødvendigt til det. Kvintetten lægger sig fint i slipsporet af bands som Enterprise Earth og Shadow of Intent, med en tilsvarende melodisk melankolik og storladen tilgang til genren.

Derved også sagt, at Ov Sulfur spiller med store armbevægelser – og der er reelt heller ikke grund til andet. Som lytter får vi 10 højkompetente skæringer, der nærmest fænger fra start. Især guitar-samarbejdet mellem Chase Wilson og Cory Walker sprudler og giver flere lyttevenlige oplevelser. C-stykket på ’Death ov Circumstance’ er eminent skrevet og et af mange gode eksempler på økse-duens kompetencer.

Tilsvarende leverer Hoover den forventede kombination af dødstunge growl, rå ”ren” og skinger blackend-vokal, som efterhånden definerer genren. Svulstigt, ondt og ekstremt følelsesladet. Som på 'Earthen, hvor Hoover tekstmæssigt tager smertag om tabet af sin nevø.

Smerten høres og rammer for hver note fremført af Hoover.

 

Det store gæstebud
Ud over at servere en plade, hvor smerte og melankoli formidles via 10 velklingende kompositioner, får vi også flere spændende gæster. Alex Terrible (Slaughter to Prevail) leverer en djævlsk vokal-pingpong med Hoover på ’Befouler’, Taylor Barber (Left to Suffer) gør tilsvarende på pladens bedste nummer, ’Unraveling’. Altid eminente Howard Jones, giver den endnu et nøk patos på ’Wide Open’, mens ’The Burden ov Faith’ følger pladen til dørs, i et kompetent match mellem Kyle Medina (Bodysnatcher) og Lindsay Schoolcraft (tidl. Cradle of Filth). Et imponerende lineup, der kun styrker en i forvejen god plade. 

I det hele taget har Ov Sulfur udgivet en hamrende stærk debut-plade, der ikke blot fænger, men også er langtidsholdbar. Ud over førnævnte kompositioner er ’The Burden ov Faith’ en plade, hvis numre succesfuldt balancerer de vekslende melodiøse elementer med den brutalitet og nerve, der i sin tid skabte deathcoren. 

Det sagt, lider pladen til tider af nogle sære produktionsmæssige beslutninger. Øjeblikke hvor harmonierne ikke matcher hinanden og skaber en unødvendig dissonans. Når omkvædet slår ind på ’Unraveling’ og hele lydbillede forskydes. En mindre uhensigtsmæssighed på en ellers spændende udgivelse.