Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rock'n'Rolfs Rodebutik

Populær
Updated
Rock'n'Rolfs Rodebutik

Rock’n’Rolf fra Running Wild har tilsyneladende omsider parkeret sørøverskibet sikkert i havn og lagt speedmetallen på hylden – i det mindste for en tid - for i stedet at kaste sig over retrorocken. Det er endt i lidt af en musikalsk rodebutik, hvor alle musikgenrer er på lager.

Kunstner
Titel
I
Distributør
Trackliste
01. The Rise Of The Giant X (Intro) 0:34
02. On A Blind Flight 3:29
03. Don`t Quit Till Tomorrow 3:57
04. Badland Blues 4:30
05. Now Or Never 3:35
06. Nameless Heroes 4:16
07. Go 4 It 3:42
08. The Count 3:23
09. Rough Ride 4:24
10. Friendly Fire 3:27
11. Let`s Dance 2:59
12. Soulsurvivors 3:52
13. R.O.C.K. 4:06
Karakter
3

Giant X er det nye projekt for Rock’n’Rolf Kasparek, hvor han har dannet fælles front med Peter J. Jordan, som i nogle år også har været med i Running Wild. Giant X er således reelt en duo. Der er eventuelt flere inde over indspilningen, men det fremgår ikke af pressematerialet til Giant X’ første udgivelse.

Til gengæld fremgår det, at Giant X mener at kunne sammenligne musikken på albummet med navne som Kiss, Queen, Thin Lizzy, Van Halen og Billy Talent. Men selvom der er rigtig meget 70’er- og 80’er-lyd over Giant X-albummet, så skal man, fraset Kiss, lede meget længe og dybt for at finde spor af de nævnte bands.

Efter en kort introduktion går albummet i gang med ’On a Blind Flight’, der sådan set ikke ligger så langt væk fra Running Wild-stilen, selvom farten er sat noget ned. Men i næste sang ’Don’t Quit Till Tomorrow’ er der sket et skifte til noget 80’er-glam hen ad Gorky Park eller Twisted Sister eller noget i den stil. Tredje sang, ’Badland Blues’, markerer endnu et skifte, da vi nu er ovre i noget swamp southern rock-guitar a la Molly Hatchet. I ’ Now Or Never’ havner vi i noget power metal tilsat lidt effekter, hvorefter vi med ’ Nameless Heroes’ pludselig bliver præsenteret for noget, der lyder slemt meget som Smokie. Og sådan bliver det ved og ved på dette album, der er mere afvekslende end godt er.

Mest mystiske er dog sangene ’The Count’ og ’Lets Dance’, hvor vi er helt ude i 70’er-7’’-glam, som man kunne høre, den gang glam- og glitter-stjerner som Slade og Sweet regerede over singlehitlisterne i Europa.

Rolf og Peter har sikkert haft det skideskægt med at lave dette album, og der er heller ikke tvivl om, at de har en vis tæft for at skrive sange med catchy omkvæd. Men man skal nok være enten Running Wild-fan eller have hang til mange blandede stilarter på samme album for at falde helt i svime over Giant X’ første album.

Men som partyplade er den da sådan set fin nok. Det bliver forbandet hurtigt næsten umuligt ikke at skråle med på nogle af omkvædene.