Sangskrivningen er det hele værd

Sangskrivningen er det hele værd

Sangene er fede på Redemptions nyeste skive, men produktionen måtte godt have været stærkere.

Kunstner
Titel
This Mortal Coil
Dato
26-10-2011
Distributør
Karakter
4

Sikke et efterår for fans af Fates Warning. Ja, det blev godt nok til en skive med tidligere Fates Warning-sanger John Arch fra primærsangskriver Jim Matheos i stedet for en ny Fates Warning-skive. Men hvilken én! Og så lidt efter er der nyt fra Redemption, som huser den nuværende Fates Warning-frontmand Ray Alder.

Redemptions 'This Mortal Coil' åbner med 'Path of the Whirlwind' og et riff, som Slayer sagtens kunne have benyttet. Der er med andre ord godt med smæk på, og ægte metalliske tricks. Rays vokal kommer på i en lidt hardrocket facon, som den også kendes fra hans Engine-udgivelser. I omkvædet træder hans karakteriske fløjlsbløde vokal frem, og gør sangen til til noget, som har ligheder med visse dele af Thresholds materiale.

Der er masser af fede basstykker på skiven. Fx er tapping-stykket i start af 'Blink of an Eye' som taget ud af "den der med Essence" - dog kortet ned til ti sekunder. Igen er det metal i grundtrækkene, men Rays vokal trækker det ud af dette og sammen med de symfoniske keyboards lander man indenfor noget relativt karakteristisk for prog-genren.

Ja, der er faktisk steder, hvor keyboardet får en nærmest Dream Theater-rolle. Og selvom Ray langt fra lyder som James LaBrie, så er der steder, hvor idéerne i melodistrukturerne også lyder som inspireret af "teatret". Men andre steder får man altså også stillet lidt af sin Fates Warning-trang, for han rammer også melodier, som ikke er langt fra det, han har præsteret i dét band.

Men helt fuldendt er det nu ikke. Ray har sunget bedre tidligere, og så er produktionen slet ikke så stærk, som den burde have været. De mest metalliske riffs ville virkelig have nydt godt af en bedre lyd, og så ligger vokalen nogle gange også dårligt inkorporeret i mixet.

Det, der så redder det til et godt album med en fornem karakter, er sangskrivningen, simpelthen. 70 minutter i høj kvalitet. Lige fra de nævnte temmelig metalliske stykker til de flotte sange på randen til fuldblodsballader - hør 'Let it Rain' eller især 'Begin Again', som dog får lidt mere kul undervejs.

Husk at Redemption spiller i weekenden til Denmark Rock Festival og tjek teaseren ud herunder: