Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mellem sax og syre

Populær
Updated
Mellem sax og syre

Spidergawd har forbedret sig på toeren og tilføjer ekstra dimensioner af både rock og syre.

Kunstner
Titel
II
Genre
Trackliste
1. ...Is All She Says
2. Tourniquet
3. Crossroads
4. Fixing To Die Blues
5. Caerulean Caribou
6. Get Physical
7. Made From Sin
8. Our Time (Slight Return)
9. Sanctuary
Forfatter
Karakter
4

Trondheimske Spidergawd, der blandt andet er dannet af medlemmer fra Motorpsycho, er et halvfjerdsersyret rockbekendtskab. De trækker ikke på mange nyere referencer eller forsøger at opdatere lyden, men skaber en behagelig lille tidslomme ved hjælp af musikken, og i forhold til debuten virker de langt mere fokuserede denne gang.

Det gør de så med meget høj klasse og et næsten forbilledligt miks mellem at syre totalt ud og så alligevel at skrive en håndfuld gode, fængende og ikke mindst umiddelbare sange. Riffene har den der hæftende sig i hjernen-kvalitet, som man altid efterspørger, og samtidig pladsen til at lade vokalen tage over, når det er nødvendigt. Det samme gælder et solidt groove, som fylder pladen fra start til slut og binder heftige stykker sammen med de ekstremt tilbagelænede.

For nordmændene er lige så skarpe, når det gælder om at tage den ekstremt med ro, og der er noget umådeligt modigt over at give en saxofon så meget rum, at man føler sig hensat til en Gilmour-fri stund i Pink Floyd (uden sammenligning i øvrigt). Men Spidergawds fokus er på rock, der sniger sig hen i retning af hardrock, og de afslappede elementer fungerer først og fremmest som lige dele opbygning og pusterum, før der igen kommer kul på – som man efter sigende udtrykte det dengang, hvor denne type musik havde sin første storhedstid.

Menu