Stagnation for Billy og co.

Populær
Stagnation for Billy og co.

Med 'Dark Roots Of Earth' kommer Testament ikke rigtig nogen vegne, men pladen indeholder dog nogle ganske gode numre, der tåler flere gennemlytninger.

Kunstner
Titel
Dark Roots Of Earth
Dato
27-07-2012
Distributør
Genre
Trackliste
01. Rise Up
02. Native Blood
03. Dark Roots Of Earth
04. True American Hate
05. A Day In The Death
06. Cold Embrace
07. Man Kills Mankind
08. Throne Of Thorns
09. Last Stand For Independence
Karakter
3

Testament bliver ofte kaldt det femte medlem af 'Big Four', der refererer til de fire store navne i amerikansk thrash metal (Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax, hvis nogen skulle være i tvivl). Med 'Dark Roots Of Earth' kunne de sagtens være i samme liga, hvis man sammenligner med de andre fire bands' seneste udgivelser.

For med 'Dark Roots Of Earth' starter Testament stærkt ud, og åbneren 'Rise Up' er en lækker sang, der viser bandet fra deres bedste side. Masser af riffs, god melodi og Chuck Billys fremragende vokal, der ikke er blevet dårligere med alderen. Tværtimod. Den går over i 'Native Blood', der også rocker meget godt.

Derefter kommer titelnummeret og den mindst lige så fede 'True American Hate', der uden tvivl bliver inkluderet i deres næste liveshow! Men da vi når til 'Cold Embrace' går det galt for bandet. Den kolde omfavnelse er en lang ballade, der ikke rigtig passer ind i resten af pladen, og derefter går det lidt ned af bakke med sangenes kvalitet. Første halvdel er således mindst lige så god som den forrige 'Formation of Damnation', der var et virkelig godt comeback for Testament.

Med 'Dark Roots Of Earth' når vi dog ikke helt samme højder, om end nogle af de nævnte sangtitler bestemt tåler at blive hørt mange gange. Pladen er melodisk, tung og velspillet. Er man fan af Testament er pladen værd at hive fat i, ikke mindst fordi Chuck Billy får god hjælp af begge guitarister, Alex Skolnick og Eric Peterson, i sangskrivningen og det har givet noget god dynamik. Er man fan af trommeslager Gene Hoglan skuffer denne bestemt heller ikke. Når jeg skriver velspillet, så er det fordi pladen emmer af godt håndværk. Den mangler bare lige det sidste for at krybe  op på fire stjerner.

Anmelderens eksemplar var en såkaldt digipack med nogle ekstranumre, hvor Testament har indspillet nogle covernumre af bl.a. Queen, Scorpions og Iron Maiden. Derudover medfølger der en DVD med en kort dokumentar omkring tilblivelsen af dette album samt andet guf for fans fans.