Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tydelig thrash-inspiration

Updated
Tydelig thrash-inspiration
Shadows Fall leverer bl.a. en af årets fedeste og mest spændende metalsange. Det glæder virkelig en røvgammel thrasher som undertegnede, at høre den tydelige thrash-inspiration på nogle af forårets bedste metalplader: både i Dark Tranquilitys melodødspompøse univers, i Chimairas intense smaddermetal og hos de unge melodisk thrashede debutanter Sanctity. Og så, i dén grad hos amerikanske Shadows Fall, hvis album, "Threads of Life", udkom for to måneder siden, men som jeg først har fået lagt øren til for et par uger siden.

Et virkelig vellykket og gennemarbejdet album, hvor der arbejdes supersolidt med sangstrukturer, guitarleads, vokaler og kor. Og hvor der kan være voldsomt smæk for skillingen, når det passer drengene. Det hele doseret i et dejligt alsidigt metlmix, hvor thrashen á la Testament og tidlig Metallica er én del, lidt Maiden-metal inspiration en anden og entusiasmen for Alice In Chains' superbe korarangementer en mere diskret tredje.

Åbneren og førstesinglen "Redemption" er en af årets hidtil fedeste og mest spændende metalsange i mine øren, men heldigvis er der også meget andet at hente på dette særdeles lytteværdige album, der lover godt for fremtiden - og hvor der så også vil være plads til perfektion.

Kunstner
Titel
Threads Of Life
Distributør
Karakter
3