Standardiseret stoner

Populær
Standardiseret stoner

The Heavy Eyes spiller en solid omgang blueset stoner rock lige efter bogen, men bringer ikke megen personlig identitet til torvs.

Titel
He Dreams of Lions
Dato
13-11-2015
Genre
Trackliste
Shadow Shaker
Saint
Z-Bo
Old Saltillo Road
He Dreams Of Lions
Hail To The King, Baby
Smoke Signals
The Fool
Somniloquy
Littlefinger
Modern Shells
Karakter
3

The Heavy Eyes er et blueset stoner rock-foretagende fra Memphis, og bandet er et levende bevis på, at Fu Manchu og Clutch ikke har levet forgæves.

'He Dreams of Lions' er bandets tredje udspil, og det er en skive, som er skabt til lange køreture i muskelbilen gennem uendeligt terræn med solbrillerne godt plantet i øjnene og bilstereoen på 10. Bevæbnet med masser af fuzz på guitaren, en bundsolid rytmesektion og en bunke velskrevne stonerviser beviser trioen, at stonergenren stadig har en form for relevans her i 2015.

Titelnummerets indledende guitarspil minder forbavsende meget om melodien til The Polices 'Message in a Bottle', men det trækker nu ikke fra på et nummer, hvor omkvædet ikke er andet end et simpelt riff, kækt komplementeret af et "uh-uhuh". Pladens suverænt bedste nummer, hvor melodi og sangskrivning går op i en højere enhed. 

Det er også her, i de relatvt korte numre, at The Heavy Eyes gør sig bedst. Bandet besidder en naturlig flair for at skrive organiske og iørefaldende rocksange, men når tempoet går for meget ned, bliver det også tilsvarende uinteressant. For eksempel på nummeret 'The Fool', som med sine repetitive blues-rundgange og sit sløve tempo bliver lige lovlig lang i spyttet.

Heldigvis foregår det meste af pladen i fornuftigt tempo, og selv om der intet revolutionerende er over hverken sangskrivning eller udførelse, er The Heavy Eyes et fornøjeligt musikalsk  bekendtskab, perfekt til næste gang du skal krydse en stegende ørken på fire hjul.