Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Støjende godt

Populær
Updated
Støjende godt

Den korte og kontante EP fra 2011 fra Barricade er et herligt støjende mix af hardcore og sludge.

Kunstner
Titel
Dead Owls Road
Dato
19-09-2011
Trackliste
1. Narcotic Drive
2. Death Cape
3. Mausoleum
4. For Whom You Aspired
5. Blades Of The Lost
Karakter
4

Blot 14 minutter varer københavnske Barricades andet udspil 'Dead Owls Road', som er indspillet i juli 2011 med Christian Stjerne, CSI Music. Med en så kort spilletid er det vigtigt, at man som lytter ikke kommer til at kede sig, for så er den virkelig gal. Men det sker bestemt heller ikke.

'Narcotic Drive' lægger ud med en herlig voldsomhed via den smadrede baslyd, som er ligeså grim som den er fed, og så bagefter et solidt guitarriff, som bare rykker. Et ekstremt lækkert nummer, som perfekt sætter det hele i gang.

De andre numre er ikke helt så catchy, men de er bestemt ikke dårlige af den årsag. Heston i front rammer bare lige i øjet på åbningsnummeret, hvor hans råbende vokal, med et snert af hysteri til lige at løfte tonen, simpelthen går op i en højere enhed med det insisterende guitarriff.

Energien sejrer

Enkelte steder sejler sammenspillet lidt, men faktisk er det fedt i dette tilfælde, for sammen med den fede larmende produktion så gør det at man virkelig kan fornemme bandet. Fokus har tydeligvis været på at få gruppens energi med på optagelserne, og det er lykkedes med manér. Skruer man op og lukker øjnene kan man let visualisere sig, at et storsvedende Barricade går amok på instrumenterne lige foran en.

Fra nummer til nummer er variationen ikke så stor igen, men det rykker ganske enkelt, og til en EP med så begrænset spilletid fungerer det glimrende, så man sagtens kan tåle en repeat med det samme. Det bliver spændende om Barricade kan holde det ligeså interessant over et helt album, for det må da komme en dag i nær fremtid - bandet virker meget klar til det.

Lyt selv ved at downloade HER - og tjek bandet ud til Mighty Fight Night på lørdag den 14. januar, hvor Barricade dyster mod Sort Regn og Shaped Like Swans.