Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Svedig dansk ørkenrock

Populær
Updated
Svedig dansk ørkenrock

Pet the Preacher byder på nyt og gammelt med en udgivelse, hvor bandet holder niveauet og sætter forventningerne i vejret. 

Titel
Papa Zen and Meet the Creature
Dato
06-05-2013
Genre
Trackliste
1. Bright Light - Black Death
02. Concrete Prophet
03. Papa Zen
04. Into a Darker Night
05. A Part of Me
06. I Won't Let You Go
Karakter
4

Den danske trio Pet the Preacher gjorde sig bemærket med sidste års fuldlængedebut ’The Banjo’. Skiven bød på velspillet, blueset stener-rock på et niveau, som danske bands ofte har svært ved at være med på.

Før debuten udsendte gruppen den selvfinansierede ep ’Meet the Creature’ i 2011, som nu er tilgængelig på denne udgivelse sammen med bandets seneste ep ’Papa Zen’.

Hvor ’The Banjo’ lød mere rå og rocket, byder begge ep’er på flere halvlange numre, der lyder som sydstatsrock på et syretrip. Det nye nummer ’ Bright Land – Black Death’ er beslægtet med den første ep’s ’I Won’t Let You Go’. To lange, sleazy numre, hvor man fornemmer frontmand og guitarist Christian Hede Madsens flair for svedige, bluesede soli, bakket forrygende op af duoen bag ham med buldrende basgange og jazzede ørkenrock-trommer.

’A Part of Me’ og den nye ’Concrete Prophet’ er de numre, som kommer tættest på lyden af ’The Banjo’, hvor de sløve improvisationsagtige passager er skåret væk, og sangstrukturen kører efter en række fængende og tunge riffs, der er i familie med The Swords ditto.

Bedst fungerer musikken på ’Into a Darker Night’, hvor den tunge stemning langsomt folder sig ud i takt med, at Madsens dybe whiskystemme bliver mere kraftfuld og effektivt komplementerer hans beskidte guitarlyd.

Generelt holder Pet the Preacher den røde tråd gennem numrene, og styrken er unægtelig, at trioen spiller med overbevisende indlevelse i hinandens kunnen på instrumenterne. Det giver pondus i musikken, så det lyder som autentisk og sveddryppende rock indspillet på en snusket western-bar i en amerikansk ørkenstat. Og der er god grund til at se frem til endnu en omgang, når Pet the Preacher i nær fremtid skænker op fra en ny rock-flaske, der forhåbentlig holder de samme hårdtslående procenter.

Menu