Defragmentering

Algo

Med The Algorithms femte fuldlængudeudgivelse, byder den vanvittige franskmand på mere rød tråd og mindre kaos.

Titel
Data Renaissance
Label
Trackliste
Segmentation Fault
Interrupt Handler
Decompilation
Readonly
Cryptographic Memory
Object Resurrection
Multithreading
Oracle Machine
Data Renaissance
Inline Assembly
Karakter
4

Rémi Gallego voksede op med The Dillinger Escape Plan, Aphex Twin og en masse computerspil, sådan som stort set alle danske metal-fans. I 2012 havde den energiske franskmand succes med at kombinere netop den interesse for musik og teknologi i en komprimeret lydmur af en udgivelse, da han sendte debutalbummet ’Polymorphic Code’ på gaden. Siden da, er det blevet til yderligere fire udspil, der har mixet alt fra djent, ’core, heavy metal, industrial, EDM og IDM i et smukt og unikt soundscape.

Nu er den gale franskmand tilbage, med endnu et skud hårdtpumpende EDM-influeret industrial og nedstemt guitar. Som tiden foreskriver det, er der nu også blevet plads til synthwave. Her skal det udstreges, at vi ikke taler Pertubator, Carpenter Brut eller for den sags skyld Bergeton. The Algorithm har sin helt egen lyd, der ikke kan sidestilles med førnævnte. 

The Algorithm har i høj grad en unik lyd. ’Data Renaissance’ er en fornem videreførelse og udvikling af det musikalske univers, vi efterhånden har lært at kende. Gallegos krøllede hoved og sprudlende ideer, der i 2016 gav os den uimodståelige, proggy og kaotiske ’Brute Force’. Franskmandens seneste påfund er mindre kaotisk, mere streamlinet, men absolut lige så spændende.

Gallego har i højere grad succes med at skabe en rød tråd. Det til trods for, at den afsluttende techno-tramper ’Inline Assembly’ stikker ud og skaber en forceret og unødvendigt fragmenteret afslutning. Generelt er pladen trimmet for overflødigt indhold og meget velkommende uden at gå på kompromis med The Algorithms kernestyrke: Tunge beats og breaks, guitar, industrial og prog-inspireret sangskrivning – fint eksemplificeret i et nummer som ’Decompliation’.Rød tråd versus kaos
Ud over at have en tydeligere musikalsk rød tråd, bære ’Data Renaissance’ også præg af, at den syv-strengede i højere grad er et integreret element i lydbilledet. Hvor Gallego tidligere har brugt instrumentet til at skabe brud, er det nu i højere grad det tunge beat og trommerne, der har den rolle – som det så fint illustreres fra pladens første nummer ’Segmentation Fault’.

Det sagt fornægter franskmands kærlighed for prog og djent sig ikke. Der er rigeligt med tunge riffs og smukke passager. Ikke mindst på titelnummerer, hvor The Algorithem lyder som et smukt, men også sært EDM-mix af TesseracT på en stille dag, kombineret med lidt Jean-Micheal Jarre.

Med få undtagelser, fremstår ’Data Renaissance’ som et helstøbt album. En indlevende og varieret lytteoplevelse, med masser af fængende numre og stærk sangskrivning. Det er knapt så udfordrende som tidligere, mindre afbrudt og sandsynligvis lettere tilgængeligt. Det er ikke en hæmsko, tværtimod – men som kender af bandet, kan man godt savne lidt af det kaos, der tidligere har defineret Gallegos håndværk.