Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tombs lever endnu

Populær
Updated
Tombs lever endnu

Med 'All Empires Fall' viser Tombs, at de stadig er med os. Denne ep fungerer som en god appetitvækker for de fans, der glæder sig til næste plade.

Kunstner
Titel
All Empires Fall
Dato
01-04-2016
Label
Trackliste
1. The World Is Made of Fire
2. Obsidian
3. Last Days Of Sunlight
4. Deceiver
5. V
Karakter
3

Da Tombs for et par år siden udgav 'Savage Gold', var vores anmelder begejstret for amerikanernes stramme og stemningsskabende musik og skrev: "Gode stemninger, mørke, tyngde og variation."

Det er der bestemt også på den opfølgende 'All Empires Fall', som vi her har fået i hænderne i foråret 2016. Den læner sig på godt og ondt op ad de forrige studieplader, hvor den stemningsfyldte musik akkompagneres af black metal-elementer med lige dele bidsk vokal og snerrende instrumenter. Hvor vores anmelder på forrige plade var lidt skeptisk angående den rene vokal, er det da også noget af det, der på den afsluttende sang 'V' gør, at man kan blive lidt i tvivl om, hvor de vil hen med stilen.

For på en sang som 'Deceiver' fungerer Tombs' musik virkelig godt. Her er kæden røget op på den store klinge, og bandet ruller sig ud. Pladeselskabet har da også valgt den som reklame for ep'en, og læseren kan lytte til den her:Tombs er stadig et relativt ungt band. Det blev grundlagt i 2007, men de er produktive. Efter et par ep'er udgav de debutpladen 'Winter Hours' i 2009, fulgte den op med 'Path of Totality' et par år senere og så førnævnte 'Savage Gold' fra 2014. I 2016 har de så 'All Empires Fall' klar, og det er Tombs, som vi kender dem.

Hvis man modsat denne anmelder er fan af netop Tombs' brug af ren vokal, så kan det afsluttende nummer 'V' netop lyttes til her, som bandet selv lagde op i marts måned forud for udgivelsen.'All Empires Fall' er en udmærket appetitvækker for de fans af bandet, der glæder sig til en fjerde plade. Den starter med den instrumentelle 'The World Is Made of Fire', der sætter stemningen, og så går den videre i 'Obsidian', hvor guitarerne og det hurtige tempo indvarsler de fire sange, som udgivelsen reelt består af.

Udover 'Deceiver' er der dog ikke deciderede højdepunkter, som gør, at nye fans vil strømme til. Det er dog en så tilfredsstillende konstatering af, at de stadig lever kunstnerisk, at vi svinger os op på en jævn 3'er.