Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Tigrene viser stadig klør

Updated
121396

Metalveteranerne Tygers of Pan Tang viser sig at være i overraskende god form på bandets nye album.

Titel
Ritual
Dato
22-11-2019
Trackliste
1. Worlds Apart
2. Destiny
3. Rescue Me
4. Raise Some Hell
5. Spoils of War
6. White Lines
7. Words Cut Like Knives (ballade)
8. Damn You!
9. Love Will Find A Way (semi ballade)
10. Art of Noise
11. Sail On
Karakter
4

Tygers of Pan Tang er vel mest kendt for at have huset John Sykes på leadguitar i en kort periode inden hans videre færd i Thin Lizzy og Whitesnake. Bandet, der blev dannet helt tilbage i 1978, var ikke desto mindre en del af NWOBHM-bølgen i startfirserne, selvom det måske ikke var helt i superligastatus.

Bandet blev opløst i 1987, men blev gendannet i 1999 og har siden da været forholdsvis aktive og har efterhånden udgivet seks album efter gendannelsen. Dog er det kun guitarist Robb Weir, der stadig er med i bandet fra 80'erne.

Nu er så seneste album i form af ’Ritual’ så netop udgivet. Og den har bestemt et ret højt niveau for et så gammelt band, der måske ikke lige spiller tidens metal. For Tygers of Pan Tang holder sig fortsat til den melodiske gren af heavy metal, som de også bidrog til BWOBHM med. Men er man klar på det, er ’Ritual’ en fin udgivelse.

Forsanger Jacopo Meille, der har været i front siden 2004, er mere end almindelig kapabel. Og Weir og leadguitarist Micky Crystal fungerer rigtig godt i samspillet.

Solide sange
’Ritual’ starter effektivt med den hårdtslående ’Worlds Apart’, og hen ad vejen dukker flere semiperler op med den lidt tungere ’Rescue Me’, den Saxon-lydende ’Raise Some Hell’ og den tonsende og måske mest moderne lydende ’Art of Noise’ som gode eksempler.

Men det første singlevideoudspil fra ’Ritual’ i form af ’White Lines’ er bestemt heller ikke ringe.

">

Ligeledes er opfølgeren ’Destiny’ heller ikke helt skæv, selv om det nok ikke er blandt højdepunkterne på ’Ritual’.

">

Naturligvis er der også et par powerballader på albummet i form af ’Words Cut Like a Knife’ og ’Love Will Find a Way’. Men heller ikke de kan hældes af brættet.

Godkendt
Slutresultatet er derfor, at ’Ritual’ faktisk ikke har nogle dårlige sange, og det er i sig selv bemærkelsesværdigt for gammelt band som Tygers of Pan Tang, der trods alt må vurderes at være i karrierens efterår.

Tygers of Pang Tang er signet på danske Mighty Music. Her på redaktionen har vi ikke altid været nådige i vore anmeldelser af bands på dette label, men med Tygers of Pan Tang har Mighty Music faktisk ramt rigtig pænt inden for skiven. Lad os håbe, at det også giver nogle koncerter med bandet her i landet.

Læser I med på Metal Magic Festival?