Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '14: Onsdag og torsdag

Populær
Updated
WOA '14: Onsdag og torsdag

Onsdag og torsdag er en slags opvarmning til de "rigtige" strabadser de følgende dage, så de er naturligvis fyldt med hygge, øl og lidt god musik.

Kunstner
Spillested
Dato
30-07-2014
Fotograf
Jacob Dinesen

Mange danskere når til Wacken-festivalen via nogle af de busrejser, der hvert år fragter folk fra forskellige opsamlingssteder til det hellige metalland. På Devilution kører vi i biler og ankommer sådan lidt i spredt flok onsdag eller torsdag i modsætning til busfolket, der ankommer tirsdag.

Vi bor altid i presse-/VIP-området, og I år havde vi fornøjelsen af at dele lejr med de fine folk i Huldre – den danske Metal Battle-deltager – samt hyggelige folk fra Metalized og Metalmoments. Onsdagsholdet fik sat telte op og åbnet for sprut og øl indkøbt ved grænsen, og så var det ellers i gang med festivalen. Eller... det vil sige, der er godt nok musik fra Metal Battle om onsdagen, men da Huldre først var på programmet torsdag, så blev det denne dag kun til socialisering i lejren og en længere, forvirret gåtur på jagt efter festivalpladsen og mad, da sulten endelig overskyggede øl-trangen.

Men (yderkanten af) festivalpladsen blev fundet, og sær sandwich med masser af løg og noget hamburgerryg blev indtaget til sær sødlig øl, som viste sig at være mjød, hvilket sådan set forklarede smagen.

Bitre? Det skal vi da være!

Nu skal det jo ikke hedde sig, at vi er ikke længere kan finde ud af at være bitre på Devilution, så onsdagen blev skam også brugt til brok og bekymring over den nye placering af presse-camp og presseområdet. I år hed fordelen bedre plads, men til gengæld lå campen så langt væk, at den ikke engang var med på appens kort, og det kom til at få konsekvenser for det oplevede antal koncerter kontra tiden i lejren. For med en gåtur på 15-20 minutter til scenerne var lysten til lige at rende ned at se et planlagt band kl. 11 mindre end normalt, hvis der ikke var noget, man ellers ville se på pladsen før kl. 15.

Et luksusproblem, ja: Men har man fx set fotografen på sitet, så vil man vide, at sådan noget kameraudstyr ikke er helt let og dermed heller ikke sjovt at slæbe rundt på. Der var da også nogle shuttle-busser. Uden tidsplan...

Så er vi i gang!

Nå – men det blev jo torsdag. Der blev lagt fint ud med alskens alkohol i lejren, mens vi kunne betragte Huldres mange forberedelser, inden de skulle spille om eftermiddagen. Det gav nogle gode grin at se folks forbavsede ansigter, når de så den mindre skov, som bandet havde fældet og placeret bag i en ældre Toyota Corolla. Scenepynt til showet, naturligvis.

Vi var naturligvis på plads til HULDREs show på Headbanger-stage og nåede også at se lidt af spanske In Mute, som spillede forinden. Spanierne endte i øvrigt med at vinde, men også Huldre blev også præmieret med en flot 3. plads i Metal Battle-konkurrencen. Måske takket være den gode stemning fra de danskere, som var mødt op, og i den grad var på til bandets koncert? Det var i hvert fald en lækker landskampsstemning og en følelse af sammenhold, man blev mødt med til de kun 20 minutters fest, som Huldre fik lov at levere.

I mellemtiden var den store del af festivalpladsen blevet åbnet, hvor vi under øl- og madindtag kunne høre lidt af det faste indslag Skyline, inden den stod på HAMMERFALL, der leverede en okay koncert, som dog havde visse mangler.

Standup og patter

STEEL PANTHER blev set mere eller mindre med ryggen til bandet eller øjnene på storskærmen. Der var nemlig masser af guf for husarerne, da amerikanerne med deres veleksekverede ”parodi” på bands som Mötley Crüe har stort held med at få kvinderne til at flashe frontpartiet. Bandet er ganske underholdende med jokes som at række begge arme i vejret – hvis man da ikke er trommeslager i Def Leppard – men det føles som noget, der er kraftigt indstuderet og deraf måske knap så sjovt, hvis man skal oplevere flere koncerter med bandet. Men for en stund under aftensolens stråler var det ganske hyggeligt.

SAXON skulle efter sigende have være godt, men denne skribent var smuttet i lejren, hvorfra også ACCEPT blev hørt. Dem burde man have set, vor udsendte anmelder og ikke mindst en Metalized-fotograf talte siden meget varmt om den koncert.

I lejren var stemningen god, Huldre var returneret og naturligvis i feststemning ovenpå et veloverstået show. Der blev blandet andet budt på mjød.

Wacken var nu for alvor åbnet, og vi var blevet godt varmet til de næste dage, som programmæssigt havde meget mere interessant i ærmet.

Læs anmeldelser fra torsdagen her:
Huldre
Hammerfall
Accept

Andre reportager:
Fredagsreportage
Lørdagsreportage
Fotoreportage

Menu