Tyngden er styrken

Tyngden er styrken

Psy:codes selvproducerede debutalbum er et sjældent vellykket ét af slagsen.

Kunstner
Titel
Delusion
Dato
01-03-2010
Distributør
Forfatter
Karakter
4

Københavnske Psy:code tog et stort skridt ud af undergrunden, da de vandt et opvarmningsgig til Slayer og Mastodon i Valbyhallen, og tager nu det næste med et temmelig vellykket debutalbum, som hedder ”Delusion”.

Genremæssigt befinder vi os ovre i noget, man kunne kalde harmonisk, teknisk og industriel død, og skal man sammenligne med bands, er det ikke milevidt fra Mnemic, dog er det tungere og tilsat et stænk Korn i kanterne.

Produktionen er lige i øjet, hvilket er bemærkelsesværdigt, fordi bandet selv står for det. Dog er den endelige mixning og mastering lavet af Jacob Hansen, og det har nok været en god ide lige at få en af de gamle drenge med ind over. Lyden er i hvert fald glimrende kompakt uden at være indelukket.

Numrene er bygget op omkring nogle synkoperede, enkle riffs, som går over i mere svævende stykker – det har man jo hørt før. Grunden til at det fungerer alligevel er dels, at der er en masse blærede detaljer overalt som ganske musikalsk giver farve til riffene, og at riffene er spillet knivskarpt og tungt.

”Delusions” største altovervejende styrke er tyngden. Svagheden er at de svævende stykkers melodiske indhold lidt er på det jævne, og det er ellers ikke fordi bandet ikke kan lave melodisk indhold, for det finder man mange steder i tonsestykkerne.

Det er dog et brag af en debut som Psy:code er udkommet med. En klar favorit til årslisterne.