Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En debutplade blev fejret

Populær
Updated
En debutplade blev fejret

Efter mange år i gamet kunne Psy:code endelig råbe ”hellyeah, køb vores skive!” til et glimrende release-party på Huset i Magstræde.

Kunstner
Spillested
Dato
27-02-2010
Distributør
Fotograf
Metalex (kollage dog fra bandets myspace)
Karakter
3

Når man lokker med både gratis champagne, fadøl og endda djævelens egne øl fra Bryggeriet Djævlebryg, så er ikke andet at gøre end at dukke op og støtte den festlige begivenhed, at københavnske Psy:code netop har smidt en cd i handlen (anmeldt her). Og gutterne gav endda også lige en smagsprøve på, hvad der er i vente, når de snart tager ud på mini-tour sammen med Illdisposed, i form af en 35-40 minutter på Husets skrå brædder.

Bortset fra et noget lavloftet lokale, som efterlod scenehøjden sådan ca. 10 cm over gulvniveau, så var lokaliterne ganske velegnede til en metalkoncert, og Psy:code fik hurtigt sved på panden, og det skyldtes ikke kun varmen fra de kulørte lamper. Nej, der var godt gang i den tekniske metal, der har elementer fra moderne metal og stærke bands som Gojira og Strapping Young Lad. Har man set bandet før, er der ingen tvivl om, at bandet har udviklet sig særdeles positivt over de sidste par år. Både i teknik, attitude og ikke mindst sangskrivning. Bedst var afslutteren, ekstranummeret, hvor interessante temposkift og breaks satte dagsordenen til fede riffs.

Lyden startede ud i den lidt mudrede ende, hvilket er ret uheldigt for bandets detaljerige musik, men det blev heldigvis lidt bedre undervejs. Forsanger Schou kan alle typer af energisk sang, råb og growls, men syntes lidt hårdt prøvet i nogle af passagerne – noget der sikkert hurtigt kommer på plads, når tourbussen ruller, og rutinen banker ind på kontoen. Til gengæld var det en ærlig præstation, hvor hjertet var med.

Det var en solid performance, og alligevel gættes der på, at Psy:code har meget mere i ærmet, når de nu skal sparke røv på metalfolket rundt omkring i landet. Nuvel, det var også et release-party, som det skal være - og netop derfor var der nok mere fokus på (efter)festen, og den vigtige anledning at fem fyre med drømmene i orden endelig kan se sine værker pakket i flot digipack, endda med label-navn og stregkode på.

Psy:code er klar til at drille dine trommehinder, så tag ud og fang dem, når de spiller med Illdisposed i april og maj.


(tak til Metalex for lån af fotos)

Menu