Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Det Vilde Vesten helt i sort

Updated
Untamed Land

Untamed Land leger med mange interessante genre-blandinger, og det er spændende - men i nogle sammenhænge også alt for meget.

Kunstner
Titel
Like creatures seeking their own forms
Dato
08-10-2021
Trackliste
1. Once Upon a Time in the Kenoma
2. A Nameless Shape
3. Clothed in Smoke
4. The Heavenly Coil
5. Achamōth
Forfatter
Karakter
3

Det virker ikke som verdens mest oplagte ide at blande black-metal med et Wild West-soundtrack, så hvordan Untamed Land er kommet frem til det, er svært at regne ud. Måske kan man forestille sig noget med corpse-paintede indianere, hvis man virkelig vil folde sig ud. Uanset hvad er det et sidespor. Man bør starte et andet sted, når man lytter til Untamed Land.Man bør nemlig starte med slutningen af deres anden fuldlængde og med nummeret Achamoth, hvad det så betyder. En twang-guitar surfer i effekter under opera-vokal som var det Ennio Morricones mesterstykke ‘Ectasy of Gold’ fra Den Gode, Den Onde og Den Grusomme – et afsindigt smukt episk opgør, som var det soundtracket til en afsluttende duel – altså i omtalte film, såvel som på denne plade. Der burde eksistere en film kun på baggrund af den magi i dette nummer.
Men det gør der ikke. Der eksisterer heller ikke en hel plade. ‘Like Creatures Seeking Their Own Form’ leger mere med surfguitar og måske lidt The Shadows over en massiv mur af hvid støjs-lydende black-metal-guitarer. Det er slet ikke dumt og til tider ret så catchy og stemningsfuldt. Man kan bare ikke lade være med at spørge sig selv, om black metal virkelig er nødvendigt her. Der gemmer sig sjældent noget interessant under i støjen.Så passer den irske (eller skotske) folkemusik en anelse bedre til muren af black, sådan da. Igen er det en lige dele skizofren og interessant omgang at lægge ører til. Untamed Land vil det hele og meget mere til, og forsøger virkelig ihærdigt på at omfavne så meget som muligt. Så selvom der er underlige passager, unødige elementer og lidt kiksede tiltag, er det absolut ikke kedelig musik. Det er bare ret meget musik hele tiden.