Vild vestlig finpudsning

Vild vestlig finpudsning

Sons of Death Valley har brugt bandets anden udgivelse til at finpudse personligheden og skrive stærkere sange.

Titel
Fathers of the Free
Dato
12-05-2017
Trackliste
1. Wars
2. Path of the Righteous
3. Fight Song
4. The Undertaker
5. Three Finger Jack
6. Death is Coming
7. Your God
8. Unforgettable Hate
9. Redemption
10. Devils Dance
11. Fathers of the Free
Forfatter
Karakter
4

I begyndelsen af 2015 langede vi nogle ret pæne ord ud efter Sons of Death Valleys debut ’The Day of Reckoning’, da den dukkede op ud af ingenting, og senere samme år var vi glade for deres præstationer ved Wacken Metal Battle.

Opfølgeren ’Fathers of the Free’ samler op, hvor etteren slap, og spiller en blanding af meget groovy sludge, hardcore og heavy metal med en hidsigt skrigende vokal og en forkærlighed for at synge om det gode gamle vilde vesten – heldigvis uden at gøre det til en fjollet gimmick, og i det musikalske fylder de åbne amerikanske vidder og tilhørende legender meget lidt og trækkes kun ind, når berettigelsen er der.

Sons of Death Valley har modet til også at lægge ud med et af de allertungeste numre, og ’Wars’ har et flygtigt gæstebesøg af slideguitar, men lader så de onde guitarer få overtaget og trækker sig sejt ind under et par store korvokaler – en majestætisk indledning.

Herfra sættes tempoet op, og ’Path of the Righteous’ og ’Fight Song’ viser tænder med brutale hardcoreriffs og nærgående omkvæd, før western-ideerne igen får en smule plads i ’The Undertaker’, der ligefrem lukker ned med en smuk, melankolsk trompet i den mest vellykkede crossover mellem pladens diametralt modsatte genrer.

Videoen til 'Path of The Righteous' (anmeldelse fortsætter under):


Derfra tager den thrashede ’Three Finger Jack’ styringen med et raseriudbrud, som måske mangler lidt personlighed og derfor kompenserer med energien – et udtryk for en lille svaghed hos Sons of Death Valley, men også en pointering af, at de altid formår at trække helhedsindtrykket op med viljestyrken.

’Death Is Coming’ er næsten som at høre Helhorses første udgivelser, og den forsvinder lidt, fordi ’Your God’ og ’Unforgettable Hate’ der ligger lige efter, har mere at byde på med insisterende riffs og stærke vokallinjer.

Langsomt nærmer vi os slutningen, og mens ’Redemption’ bæres fremad af en stor introlead og et ledt vers-riff, og ’Devil’s Dance’ bare tæver på adrenalinet uden helt at gøre det store væsen af sig, så er titelnummeret der, hvor Sons of Death Valley igen tør lege med det store, næsten filmiske udtryk og trække lidt af tekstuniverset ind i musikken. Et solidt lukkenummer på en lige så gennemført toer fra det københavnske band. Måske savnes der en høj standard hele vejen og lidt flere af de linjer, der kan huskes, men helhedsindtrykket er godt, fordi kvintetten har fundet en velfungerende personlig formel, der insisterer på at blive hørt.

Videoen til 'Fight Song':


Videoen til 'Three Finger Jack':