Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Virkeligt true!

Populær
Updated
Virkeligt true!
Virkeligt true!
Virkeligt true!
Virkeligt true!
Virkeligt true!

Vinderen af W:O:A Metal Battle 2010, Battle Beast er et af den slags bands, der graver sig grundigt ned i fortiden, og gør det med så meget stil, at der kommer noget virkeligt godt ud af det.

Kunstner
Titel
Steel
Distributør
Trackliste
1 - Enter The Metal World
2 - Armageddon Clan
3 - The Band Of The Hawk
4 - Justice And Metal
5 - Steel
6 - Die-Hard Warrior
7 - Cyberspace
8 - Show Me How To Die
9 - Savage And Saint
10 - Iron Hand
11 - Victory
12 - Stay Black
Karakter
4

Man forstår kun, hvorfor et band som Hammerfall kaldes for udøver af "True Metal", hvis man var der, da de dukkede op – i slut 90'ernes efterdønninger af grunge, og med groove og dødsmetal som de eneste egentligt fanebærere og accepterede heavy metalgenrer.

Da fik man fingre i et cover, prydet af en ægte ridder med en ægte og meget stor hammer solidt plantet i jorden. Fuldstændigt som bandet havde coveret rødder i 80'erne og slet ingen andre steder, og derfor sværgede svenskerne til skinger skønsang, skrigende soloer og allerhelvedes skarpe riffs, som Accept og Judas Priest engang leverede dem.

Var man heldig og fik fat i bonusdiscen, var selve CD-skiven endda formet som et blad på en rundsav! Med andre ord noget helt andet og befriende tro mod det, folk af min støbning opfattede som den ægte vare indenfor metal med totalt fravær af growl og unødvendigheder som nedstemte guitarer.

Men nu til nutidige fortidsminder

Sådan, men kun næsten, er det også at lægge ører til debuten fra finske Battle Beast, der sidste sommer blev de endelige sejrherrer i Wacken Metal Battle - up-coming-delen af verdens største metalfest.

Det er nemlig overraskende befriende og forfriskende at være udsat for en så gennemført omgang heavy metal fra den gamle skuffe. Her er hyldesten til metal og stål, til læderbukser, til fortællingen om mandige mænd i stramme rustninger, og pakket ind i fængende poppede melodier - lige dele storladne ridderhymner og knyttede-næver-i-vejret-hymner. Her hører de nittebeslåede støvler til på kanten af monitoren, og her er klicheerne så mange og så "true", at man ikke kan få nok.

For det som Battle Beast gøre mere overbevisende end længe set, er at tage genren seriøst og spille den med et ægte metalhjerte. Fuldstændigt som Hammerfall gjorde det, før de begyndte at spilde tiden med alenlange episke fortællinger – true metal er lige netop ikke power metal, fordi man kun får historien om det store slag og ikke en fortælling om små storfodede væseners søgen forsøg på at komme af med en rund pyntegenstand. Battle Beast er ren krig - og stål!

Stål og metal!

Bortset fra et enkelt minuts fesen omgang med middelalderinstrumenter og lidt truttende trompetkeyboards hist og pist, er det en vanvittigt solid opvisning i at gøre sig fortjent til at kaste med hornede håndtegn, og numre som 'Stay Black', 'Show Me How to Die', 'Steel' og 'Justice on Metal', eller faktisk størstedelen af dette 12-styks album står i kø for at overgå hinanden og ikke mindst være true mod metallen!