Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Vrede flagermus

Populær
Updated
Vrede flagermus

Selv om bandet selv indrømmer, at de er mere en hyldest end et selvstændigt udtryk, har Bat lavet en meget vellykket ep.

Kunstner
Titel
Primitive Age
Trackliste
1. BAT
2. Total Wreckage
3. Code Rude
4. Rule of the Beast
5. Primitive Age
Forfatter
Karakter
4

Bat, som består af medlemmer fra Municipal Waste, DRI og Volture Unite, har et erklæret mål om at hylde bands som Hellhammer, Motörhead og Discharge, og i løbet af de små 14 minutter, som ep'en 'Primitive Age' runder på fem numre, må man sige, at det lykkes ret godt – og så ender det ovenikøbet med at minde om en lettere udgave af altid elskede High on Fire (prøv selv at regne ud, hvorfor Devilution hedder Devilution og samme band har en sang med denne titel).

Dermed er vi naturligvis begejstrede for Bat på redaktionen. De rammer intet som helst nyskabende, og de finder ikke noget, der minder om et eget og selvstændigt udtryk, men missionen lykkes, fordi riffs og vrede er så veludført og indsmurt i en beskidt og grum produktion. Energisk og bidsk buldrer Bat selvsikkert afsted og når at skabe en meget varieret udgivelse på den korte tid og med meget simple midler – lige dele punk, metal og effektive melodier.

Bat har et godt greb om at være groovy og tilpas primitive og støjende uden at blive bøvede, fuldstændig som forbillederne i Motörhead. Men punkindslagene er lige en tand strammere og tilfører et ekstra lag i intensitet, og så har de endda også en let thrashet side, der fuldender billedet. Bat har potentialet til at lave en meget fin fuldlængdeudgivelse.