Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Jacob Hansen

Populær
Updated
10 hurtige: Jacob Hansen

Jacob Hansen er 45 år og bor i Ribe. Han er en af Danmarks mest succesfulde producere og har siddet bag knapperne for bands som Volbeat, Dizzy Mizz Lizzy og Pretty Maids. Det er ikke kun i producer-stolen, han har gjort sig bemærket, men også som udøvende musiker, blandt andet som frontmand i Invocator og Anubis Gate.

1. Hvad er dit første minde med heavy metal?

Jeg tror en ven til min storebror kom forbi med Iron Maiden- og AC/DC-skiver en dag, men det fangede mig faktisk slet ikke. Først da jeg hørte Mercyful Fates første ep og Metallicas 'Kill 'Em All' begyndte det at give mening. Jeg gik så fra at godt kunne lytte til "normalt" heavy rock til at blive rigtig glad for thrash metal, efter jeg lånte Kreators 'Endless Pain' og Destructions 'Infernal Overkill' henover en weekend. Så var jeg solgt.

2. Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Det har ændret sig gennem forskellige alderstrin. Der er som sådan ikke ét band, jeg bare MÅTTE følge, for de fleste bands har skuffet her og der.

3. Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Jeg tror, det falder uden for metalkategorien, når jeg siger Tue West. Men skulle det være mere fest-agtigt, kunne det godt være Ray Alder fra Fates Warning eller Dug Pinnick fra King's X.

4. Hvad er dine fem yndlingsplader?

Jellyfish – 'Spilt Milk'
Slayer – 'Reign In Blood'
King's X – 'Dogman'
King Diamond - 'Abigail'
Mötley Crüe – 'Mötley Crüe'.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Huuuha, det må næsten være King Diamond, men Metallica i Holstebro 1986 var også rigtig godt! Der er for mange gode til at fremhæve én.

6. Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Spotify. Og så har jeg abonneret på 'Rock Hard' i mange år.

7. Hvilket band er din guilty pleasure?

Når det skal være non-metal, så er jeg til Tue West.

8. Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Min mor tror, jeg har taget stoffer og røget hash, haha. Jeg har aldrig prøvet nogen af delene. Det tager jeg egentlig med højt humør. Det er egentlig ikke vigtigt for mig, hvad andre tænker om min musik.

9. Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Jeg synes, der er så mange interessante mennesker i genren. Den rummer alle sociale lag og alle mulige typer mennesker, der mødes og står sammen om musikken. Det synes jeg er utrolig smukt. Jeg har kun set slagsmål til metalkoncerter, hvor ikke-metalfolk har forvildet sig ind. Ellers er det påfaldende positivt at gå til en smadret dødsmetalkoncert. Da jeg selv arrangerede koncerter i 90'erne, var der superfed og positiv stemning. Altid.

10. Hvorfor er du heavyfan?

Jeg fandt en masse nye venner, der alle var interesserede i metalgenren, og der opstod et vildt godt sammenhold. Vi tog til koncerter sammen og sad og hørte metal hele dagen på hinandens værelser, og så var der tapetrading- og hele undergrundsdelen, som jeg kom ind i. Det åbnede hele verden. Jeg byttede demobånd og liveoptagelser med folk fra hele verden. Nogle af dem er jeg stadig i kontakt med. At være en del af noget større og altid ha' nogen, man kan dele sin interesse med, det er sgu stort. En gang metal – altid metal.