Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige – Jason Campbell

Populær
Updated
jason

Der kommer smæk på, når Crown the Beast åbner årets Copenhell. I anledningen har vi stillet 10 hurtige til frontmand Jason Cambpell.

Crown the Beasts debutplade var en af 2022's stærkeste dødsmetaludgivelser og det fynske band har i år fået æren af at åbne Copenhell 2023. I den anledning har vi stillet frontmand Jason Campbell 10 hurtige.

Hvad er dit første minde med Heavy Metal?
Europe med ’Final Countdown’ eller Alice Cooper med ’Poison’. Det er ret længe siden…

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Der er mange at tage af… men nogen, der altid går igen, er sådan nogle som Judas Priest, Deftones, Megadeth, Fear Factory, Danzig og Strife.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Helt klart Lemmy, hvis han var i live. Hvis jeg dog skulle vælge en der var i live? Ozzy (dog helst i hans unge år). Skulle man vælge en, der kunne være med den dag i dag? Så ville jeg nok tage Abbath. Jeg tror det er en ret vild oplevelse (så hvis I snakker med Abbath, så nævn lige at jeg gerne betaler en bytur for mig og ham).

Hvad er dine fem yndlingsplader?
Deftones: ’Around The Fur' – Den plade fik mig igennem mine teenageår, og gjorde helt klart, at jeg havde lysten til at starte mit eget band. Det er et band, jeg vender tilbage til konstant, og som jeg kan falde helt hen i.

Machine Head: ’Burn My Eyes’ – Jeg blev fuldstændig blæst bagover, da de kom ud med det album, og jeg har været fan lige siden, selvom ikke alle plader har kunnet leve op til deres originale mesterværk.

Judas Priest: ’Turbo’ – Det er helt ærligt en af de plader, der fik mig til at ville blive musiker selv. Den er helt igennem fantastisk.

Danzig: ’Danzig’ – Jeg behøver ikke sige noget, Det’ Danzig.

D.A.D.: ’No Fuel Left For the Pilgrims’ – Jeg skamhørte den plade i mine yngre dage og vender ofte tilbage til den. Det holder!

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Den er virkelig svær! Der er mange at tage af på den front. Machine Head på Roskilde, One King Down på Jagtvej 69, Lamb of God sammen med DevilDriver og Agony Scene på Logo i Hamborg (som er et meget lille sted), Type O Negative i Vega står også tydeligt.

Men den som slår mig som klart den bedste koncertoplevelse er Slipknot i Lille Vega, Det var deres første koncert i DK. Jeg var så heldig at skulle lave Interview med Joey Jordison inden koncerten, han var i øvrigt mega cool. Bandet var dog vrede over, at de ikke skulle spille på den store scene, hvilket i den grad kom til udtryk under koncerten, da man virkelig kunne mærke hvor meget de gik amok på scenen. Sindssyg oplevelse og nok noget jeg aldrig kommer til at opleve i samme grad igen.

Hvilken platform bruger du til at opgave ny musik?
Jeg bruger primært YouTube og Spotify.

Hvilket band er din Guilty Pleasure?
Beast In Black som jeg virkelig har det grineren over. De giver altid et solidt smil på læberne.

Hvilke fordomme er du blevet mødt af som Heavy fan?

Mest det sædvanlige, om man er satanist, om man virkelig er så vred, at de ikke kan forstå, hvorfor vi kan lide musikken og den evige ”Har du andet tøj end sort?”. Har mødt mange fordomme og møder det stadigvæk, men heldigvis er der flere der smider deres fordomme, når de lærer en at kende (og opdager at man ikke ofre børn i sin fritid… kun om onsdagen).

Hvilke gode oplevelser har du haft i metal miljøet?
Jeg har sagt det før og siger det igen, folk i metalmiljøet er nogle af de flinkeste mennesker, man kan støde på. Jeg har sjældent dårlige oplevelser, der er selvfølgelig enkelte sure citroner imellem, men for det meste møder man folk, der er villige til at smide alt, hvad de har for at hjælpe en, om det er en tour i Italien uden sted at sove eller hjælp med at slæbe gear klokken lort om natten, så støtter man hinanden!

Hvorfor er du Heavy fan?
Heavy var noget af det første jeg hørte som barn, udover 80'er-pop (hvilket jeg er KÆMPE fan af!). Heavy ramte mig bare med det samme og har ikke kunnet slippe det siden. Det giver mig også en masse, når man står på scenen, både responsen fra publikum men også det, man får efter at have været på scenen, den rolighed man har i sit sind er uforlignelig.