Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Kasper Hasse

Populær
Updated
Kasper Hasse

Gourmet og metal går hånd i hånd for køkkenchefen på Falsled Kro, som elsker den energi og brutalitet, der kan være i begge universer.

På Sydfyn ligger Falsled Kro, der er kendt for sine kulinariske oplevelser. En af dem, der står for kroens gode ry, er dens 34-årige køkkenchef Kasper Hasse, der har været metalfan det meste af sit liv.

Hans passion for musikken er lige så stor som for mad, da disse to verdener mødes på to essentielle punkter: energi og brutalitet. For suset ved at stå i et travlt køkken giver lige så stor energi som at høre black- og dødsmetal, og det kan til tider også være lige så brutalt, når der ligger store, skarpe knive på køkkenbordet omgivet af blod, og panderne står i flammer. For Kasper Hasse er køkkenet med andre ord et fantastisk og givende univers at udtrykke sig i.

Hvad er dit første minde med heavy metal?
Fætter Brian og hans slæng er nogle år ældre end jeg. De har stille og roligt introduceret mig for metalverdenen, da jeg var 10-11 år, hvor jeg særligt var meget fascineret af ‘Roots’ med Sepultura. Derefter tog det fart, og det kunne kun blive vildere  ...

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?
Der er mange: Satyricon, Dimmu Borgir, Darkthrone, Cannibal Corpse, Behemoth, Marduk, Watain, Burzum og Mayhem står stærkt.

Jeg er generelt meget glad for black- og dødsmetal, hvor jeg særligt har lyttet utrolig meget til skandinaviske bands. Brutaliteten i musikken er så enorm, og det er meget dragende.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?
Phil Anselmo i de gamle Pantera-dage.

Hvad er dine fem yndlingsplader?
1. Satyricon – ‘Rebel Extravaganza’
2. Darkthrone – ‘Hate Them’
3. The Psyke Project – ‘Daikini’
4. Satyricon – ‘Nemesis Divina’
5. Nine Inch Nails – ‘The Fragile’.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?
Nick Cave and the Bad Seeds og Nine Inch Nails på Roskilde 09. Det var magisk!

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?
Min tid er desværre ikke så meget til, at jeg roder med musik, så det sker ofte gennem venner og kollegaer, til tider Instagram. Og så giver Devilution masser af brugbart materiale og updates om, hvad der sker.

Hvilket band er din guilty pleasure?
Pas, den slags roder jeg ikke med. Det skulle dog lige være Mariah Carey med ‘All I Want for Christmas Is You’.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?
Ikke rigtig nogen, som jeg har taget til mig. Jeg har altid opholdt mig i miljøer, hvor størstedelen har haft samme musiksmag som jeg selv. Og hvis der har været situationer, hvor der har været personer med fordomme over for mig eller metalmiljøet, er det gået mig forbi.

Jeg bekymre mig ikke så meget om andres holdninger til mig.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?
Mange vilde fester, koncerter og enormt mange venskaber og bekendtskaber. Det har været med til at udvikle mig som menneske og til den person, jeg er i dag.

Hvorfor er du heavyfan?
Jeg elsker energien i musikken, og det brutale tiltaler mig enormt.

Menu